• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Αρχεία: Recipes

Στριφτό Θεσσαλίας (παραδοσιακή συνταγή από την περιοχή των Φαρσάλων )

Χρόνος ψησίματος: 01ω 05'
Κουζίνα:
Αν έχεις βρεθεί μια φορά στη Θεσσαλία, σίγουρα έχεις δοκιμάσει κάποια από τις πίτες που έχουν μεγαλώσει… γενιές και γενιές! Μα απ’ αυτές είναι και το στριφτό , απολαύστε την...

Λουκουμάδες

Χρόνος ψησίματος: 01ω 20'
Κουζίνα:
Ο λουκουμάς δεν είναι μόνος του στον κόσμο των γλυκών! …Σχεδόν κάθε λαός, και όχι μόνον εμείς οι Μεσόγειοι έχει και ένα παρόμοιο γλύκισμα. Από την Κίνα (εκεί τον έχουν...

Καζάν Ντιπί (Kazandibi )

Χρόνος ψησίματος: 25'
Το καζάν ντιπί είναι μία μικρασιατική συνταγή. Η ονομασία της προέρχεται από τα τουρκικά και σημαίνει ”ξύσιμο του καζανιού”. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από βουβαλίσιο γάλα (καθώς αυτό θεωρείται γνησιότερο), ενώ συχνά το γλυκό πασπαλίζεται με τριμμένη κανέλα.