0 0
Πίτσα με αλεύρι Ζέας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι Ζέας (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου)
περίπου 200 -220 γρ. νερό
1 φακελάκι Ξηρή μαγιά
2 κ.σ. μέλι
50 γρ. σκορδόλαδο ή απλό ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
Για τη σάλτσα
500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Αλάτι και πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
ρίγανη

Πίτσα με αλεύρι Ζέας

και παπρικα

τρώτε άφοβα

  • 01ω 10'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για τη ζύμη

  • Για τη σάλτσα

Πληροφορίες

Share

Η δικιά σας πίτσα και όχι οποιαδήποτε πίτσα, υγιεινή με αλέυρι ζέας για να μην σταματάτε να τρώτε.

Βήματα

1
Τέλος

Αρχικά θα ενεργοποιήσουμε τη μαγιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το μέλι και 100 ml ζεστό νερό (γύρω στους 35 βαθμούς χλιαρό). Ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε με χαρτί. Το αφήνουμε για μισή ωρίτσα περίπου να φουσκώσει.

2
Τέλος

Ετοιμάζουμε τη ζύμη

Τοποθετούμε το αλεύρι με τα μυρωδικά, το αλάτι και το σκορδόλαδο ή το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Όταν έχει φουσκώσει η μαγιά, την τοποθετούμε και αυτή. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να ενσωματωθεί και στη συνέχεια λίγο-λίγο προσθέτουμε το νερό. Περίπου 100 -120 γρ νερό.

3
Τέλος

Ζυμώνουμε καλά και σταματάμε όταν έχουμε ένα ελαφρύ, αφράτο και εύπλαστο ζυμάρι το οποίο δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει.

4
Τέλος

Για την σάλτσα

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

5
Τέλος

Συναρμολόγηση

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μπαλάκια, ανοίγουμε το κάθε ένα με λίγο αλεύρι, το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε όση σάλτσα μας αρέσει και τα υλικά της αρεσκείας μας (Εγώ έβαλα γραβιέρα, φέτα και σαλάμι αέρος με τρούφα και μαραθόσπορο. Ιδανικά ταιριάζει και με λαχανικά όπως: πιπεριές, ντομάτα, μανιτάρια, ελιές κτλ).

6
Τέλος

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 8-10 λεπτά.

προηγούμενο
Σκεπαστή πίτα με φέτα Έδεσσας
επόμενο
Καζάν Ντιπί (Kazandibi )
προηγούμενο
Σκεπαστή πίτα με φέτα Έδεσσας
επόμενο
Καζάν Ντιπί (Kazandibi )