• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Αυγά

Ομελέτα με αβρωνιές ή οβριές

Χρόνος ψησίματος: 10'
Κουζίνα:
Οι αβρωνιές ή βρυωνιές ή οβριές ή αδρωνιές είναι φυτό κοινό στην Ελλάδα , με φύλλα γυαλιστερά σε σχήμα καρδιάς και άνθη πρασινοκίτρινα. Αυτοφύεται σε υγρά και σκιερά μέρη, σε φράχτες,...

Μπατζίνα Φαρσάλων

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Κουζίνα:
Με αυτές τις γεύσεις  μεγάλωσα, με αυτές τις μυρωδιές, η συνταγή είναι της μαμάς Βάγιας και την μοιράζομαι με όλους εσάς που λατρεύετε ακόμα την παραδοσιακή μας κουζίνα.

Vanille-Amaretto-Kipferln(Γερμανικοί κουραμπιέδες)

Χρόνος ψησίματος: 01ω 10'
Λέγεται ότι τα Vanillekipferl πήραν το σχήμα τους από την ημισέληνο της τουρκικής σημαίας. Το 1683 η Βιέννη, πολιορκείται από τους Τούρκους. Τον τουρκικό στρατό ακολουθούσαν πάντα περίπου 5.000 λαγουμιτζήδες,...