Υλικά
-
1 κοτόπουλο καλά καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
-
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
1 λεμόνι (χυμός)
-
Αλάτι και πιπέρι
Πληροφορίες
Συνταγή η οποία θα σας πάει αρκετά χρόνια πίσω αλλά ναι κρατάει όλη της την νοστιμιά.
(Visited 59.561 times, 2 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα. |
2
Τέλος
|
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει. |
3
Τέλος
|
Προσθέτουμε το σκόρδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό. |
4
Τέλος
|
Μόλις το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε για μισή ώρα να σιγοβράσει, με κλειστό καπάκι. |
5
Τέλος
|
Σε ένα μπολ χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν το υπόλοιπο λάδι μαζί με το χυμό λεμονιού. |
6
Τέλος
|
Περιχύνουμε το φαγητό με το λαδολέμονο και το αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα να δέσει η σάλτσα του, με ανοιχτή κατσαρόλα. |