0 0
Κοτόπουλο λαδορίγανη

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κοτόπουλο καλά καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ρίγανη
1 λεμόνι (χυμός)
Αλάτι και πιπέρι

Κοτόπουλο λαδορίγανη

με σκορδο και λεμονι

Κουζίνα:

κάτι από τα παλιά...

  • 40'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Συνταγή η οποία θα σας πάει αρκετά χρόνια πίσω αλλά ναι κρατάει όλη της την νοστιμιά.

Βήματα

1
Τέλος

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα.

2
Τέλος

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσει.

3
Τέλος

Προσθέτουμε το σκόρδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό.

4
Τέλος

Μόλις το φαγητό πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε για μισή ώρα να σιγοβράσει, με κλειστό καπάκι.

5
Τέλος

Σε ένα μπολ χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν το υπόλοιπο λάδι μαζί με το χυμό λεμονιού.

6
Τέλος

Περιχύνουμε το φαγητό με το λαδολέμονο και το αφήνουμε για μισή ώρα ακόμα να δέσει η σάλτσα του, με ανοιχτή κατσαρόλα.
Συνοδεύουμε με πατάτες πουρέ ή τηγανητές.

προηγούμενο
Κλέφτικο με πατάτες
επόμενο
Μπάμιες λαδερές
προηγούμενο
Κλέφτικο με πατάτες
επόμενο
Μπάμιες λαδερές