0 0
Κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για την μαρινάδα :
150 ml. κόκκινο κρασί
100 γρ. πάστα ντομάτας
3 κλωναράκια θυμάρι
3 κλωναράκια μαντζουράνα, φύλλα ή ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
100 ml. κόκκινο ξίδι από κρασί
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια (περ. 1,5 kg)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το φαγητό :
500 γρ. πατάτες baby πλυμένες και όχι καθαρισμένες
3 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
6 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα κατά μήκος

Κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό

με ματζουρανα και θυμαρι

Κουζίνα:

όχι σαν τα υπόλοιπα κοκκινιστά

  • 01ω 20'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για την μαρινάδα :

  • Για το φαγητό :

Πληροφορίες

Share

Ψάχνοντας συνταγές με κοκκινιστό κοτόπουλο βρίσκεις χιλιάδες , σίγουρα όμως όχι σαν την παρακάτω.

Βήματα

1
Τέλος

Ανακατέψτε μαζί το κόκκινο κρασί την πάστα ντομάτας τα μυρωδικά και το ξύδι.

2
Τέλος

Πουδράρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου με άφθονο αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, τοποθετήστε σε μια τσάντα η σε ένα μπολ με τη μαρινάδα.

3
Τέλος

Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, βάλτε το καπάκι και βράστε για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίζεται σε ένα σουρωτήρι.

4
Τέλος

Τοποθετήστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το κοτόπουλο και τα λαχανικά) και περιχύνουμε 125ml νερό.

5
Τέλος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το ψυγείο και τακτοποιήσετε τα κομμάτια, με την πλευρά του δέρματος επάνω σε μια στρώση πάνω από τα λαχανικά.

6
Τέλος

Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο. Καλύψτε με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο και αλείψτε το κοτόπουλο με τα υγρά της σάλτσας του.

7
Τέλος

Ψήστε αλλά 15 λεπτά ή μέχρι να είναι πολύ καλά ψημένο. Εμένα μου πήρε περίπου 50 λεπτά γυρίζοντας το κοτόπουλο μία φορά. Σερβίρετε αμέσως.

προηγούμενο
Daquiri ανανά
επόμενο
Πούρα με κατσικίσιο τυρί, μέλι
προηγούμενο
Daquiri ανανά
επόμενο
Πούρα με κατσικίσιο τυρί, μέλι