• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ανατολίτικη

Δείτε ανατολιτικές συνταγες και μυστικά.

Καζάν Ντιπί (Kazandibi )

Χρόνος ψησίματος: 25'
Το καζάν ντιπί είναι μία μικρασιατική συνταγή. Η ονομασία της προέρχεται από τα τουρκικά και σημαίνει ”ξύσιμο του καζανιού”. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από βουβαλίσιο γάλα (καθώς αυτό θεωρείται γνησιότερο), ενώ συχνά το γλυκό πασπαλίζεται με τριμμένη κανέλα.

Σουτζουκάκια με Βουβαλίσιο κρέας “Μπόρας”

Χρόνος ψησίματος: 20'
Τα παραδοσιακά Βουβαλίσια Σουτζουκάκια ζυμώνονται από εκλεκτό κιμά, μυρωδικά, λαχανικά και βότανα και συνδυάζουν την έντονη γεύση του Βουβαλίσιου κρέατος με την γλυκιά γεύση του χοιρινού και δίνουν ένα απολαυστικό...

Εκμέκ

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Το εκμέκ  έχει τις ρίζες του στην Τουρκία και ειδικότερα στο Αφιόν Καραχισάρ, μια περιοχή στη δυτική Μικρά Ασία. Συνήθως το συγκεκριμένο γλυκό σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι.

Παστουρμαδόπιτα

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Αν σας αρέσει ο παστουρμάς υπάρχει τρόπος να τον απογειώσετε φτιάχνοντας μια παστουρμαδόπιτα αντίστοιχη ενός καλού εστιατορίου.Μπορείτε να τη φτιάξετε και με σφολιάτα αλλα και με φύλλα κρούστας.