• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ανατολίτικη

Δείτε ανατολιτικές συνταγες και μυστικά.

Κρέμα από στήθος κοτόπουλου

Χρόνος ψησίματος: 50'
Στην τουρκική κουζίνα υπάρχουν πολλά επιδόρπια που γίνονται με βάση το γάλα, αλλά στα σίγουρα είναι σπάνια αυτά που περιέχουν κρέας. Το Ταβούκ Γκογκσού (tavuk göğsü) είναι ένα είδος πουτίγκας γάλακτος, κομμάτι...

Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Χρόνος ψησίματος: 55'
Είναι μια από τις παραδοσιακές και σχετικά απλές μικρασιάτικες συνταγές στην μικρασιάτικη κουζίνα της Σμύρνης. Απολαύστε τα  με έναν βελούδινο πουρέ ή με ένα ωραιόταττο ρύζι.

Καζάν Ντιπί (Kazandibi )

Χρόνος ψησίματος: 25'
Το καζάν ντιπί είναι μία μικρασιατική συνταγή. Η ονομασία της προέρχεται από τα τουρκικά και σημαίνει ”ξύσιμο του καζανιού”. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από βουβαλίσιο γάλα (καθώς αυτό θεωρείται γνησιότερο), ενώ συχνά το γλυκό πασπαλίζεται με τριμμένη κανέλα.

Σουτζουκάκια με Βουβαλίσιο κρέας “Μπόρας”

Χρόνος ψησίματος: 20'
Τα παραδοσιακά Βουβαλίσια Σουτζουκάκια ζυμώνονται από εκλεκτό κιμά, μυρωδικά, λαχανικά και βότανα και συνδυάζουν την έντονη γεύση του Βουβαλίσιου κρέατος με την γλυκιά γεύση του χοιρινού και δίνουν ένα απολαυστικό...

Εκμέκ

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Το εκμέκ  έχει τις ρίζες του στην Τουρκία και ειδικότερα στο Αφιόν Καραχισάρ, μια περιοχή στη δυτική Μικρά Ασία. Συνήθως το συγκεκριμένο γλυκό σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι.