• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Ανατολίτικη

Δείτε ανατολιτικές συνταγες και μυστικά.

Σουτζουκάκια με Βουβαλίσιο κρέας “Μπόρας”

Χρόνος ψησίματος: 20'
Τα παραδοσιακά Βουβαλίσια Σουτζουκάκια ζυμώνονται από εκλεκτό κιμά, μυρωδικά, λαχανικά και βότανα και συνδυάζουν την έντονη γεύση του Βουβαλίσιου κρέατος με την γλυκιά γεύση του χοιρινού και δίνουν ένα απολαυστικό...

Εκμέκ

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Το εκμέκ  έχει τις ρίζες του στην Τουρκία και ειδικότερα στο Αφιόν Καραχισάρ, μια περιοχή στη δυτική Μικρά Ασία. Συνήθως το συγκεκριμένο γλυκό σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι.

Παστουρμαδόπιτα

Χρόνος ψησίματος: 01ω 00'
Αν σας αρέσει ο παστουρμάς υπάρχει τρόπος να τον απογειώσετε φτιάχνοντας μια παστουρμαδόπιτα αντίστοιχη ενός καλού εστιατορίου.Μπορείτε να τη φτιάξετε και με σφολιάτα αλλα και με φύλλα κρούστας.

Λιβανέζικο αυθεντικό “ταμπουλέ”

Χρόνος ψησίματος: 40'
Το διάσημο λιβανέζικο ταμπουλέ (tabboulet ή tabboulé),είναι γνωστό για την περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά αλλά και ως μια σαλάτα υγιεινής διατροφής. Για να παρασκευάσετε μια αυθεντική ταμπουλέ, είναι σημαντικό...

Μύδια αχνιστά με σάλτσα μασάλα

Γκάραμ μασάλα, προέρχεται από τη Βόρειο Ινδία και η λέξη μασάλα σημαίνει μείγμα μπαχαρικών ενώ η λέξη γκαράμ σημαίνει «καυτό» αλλά με την Αγιουβερδική προσέγγιση του όρου. Δεν είναι καυτερό...

Ψητό αρνίσιο μπούτι με δεντρολίβανο,σκόρδο

Χρόνος ψησίματος: 03ω 20'
Είναι ένα από τα πιο διάσημα μείγματα της Β. Αφρικής. Όσοι και όσες έχετε επισκεφθεί την Τυνησία, την Αλγερία, την Λιβύη αλλά και το Μαρόκο το έχετε δοκιμάσει στην τοπική...