4 1
Μπουρέκι χανιώτικο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1½ κιλό μέτρια - κολοκύθια
1 κιλό πατάτες μέτριες
Αλάτι και πιπέρι
1 ματσάκι δυόσμος
1 κιλό μυζήθρα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ντομάτα μεγάλη και ώριμη, περασμένη από τον τρίφτη
4 κουταλιές αλεύρι

Μπουρέκι χανιώτικο

με μυζήθρα

Κουζίνα:

το καλοκαιρινό

  • 01ω 45'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

‘Ενα διαφορετικό μπουρέκι το οποίο φτιάχνετε κατ’ εξοχήν στα χανιά, καιρός να το δοκιμάσετε όλοι.

Βήματα

1
Τέλος

Κόβουμε τα κολοκύθια σε φέτες μετρίου πάχους και τις πατάτες λίγο λεπτότερες και τις αλατοπιπερώνουμε.

2
Τέλος

Προσθέτουμε τον δυόσμο, τη μυζήθρα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και την τριμμένη φρέσκια ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά να πάνε τα υλικά μας παντού.

3
Τέλος

Απλώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά μας σε ένα ταψάκι.
Εάν θέλουμε μπορούμε πριν το ψήσουμε να προσθέσουμε στην κορυφή του φαγητού σουσάμι.

4
Τέλος

Ψήνουμε στους 150 με 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει. Το σερβίρουμε μισή ώρα αφού το βγάλουμε από τον φούρνο. Την επόμενη ημέρα είναι απλά μαγικό.

5
Τέλος

Σημείωση

Μπορείτε μαζί με την μυζήθρα να προσθέσετε και ελάχιστη φέτα και εάν σας βρίσκετε στάκα 1 με 2 κουταλιές της σούπας.

προηγούμενο
Αρνί καπαμά
επόμενο
Χοιρινό καρέ
προηγούμενο
Αρνί καπαμά
επόμενο
Χοιρινό καρέ