0 0
Αρνί καπαμά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 κιλά αρνίσιο κρέας από μπροστινό μέρος, κομμένο σε μερίδες
6 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλεύρι για το τηγάνισμα
λίγη κανέλα σε σκόνη
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
500 γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι

Αρνί καπαμά

με κρασι και κανελα

Κουζίνα:
  • 01ω 15'
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

«Ο όρος «καπαμάς» έχει τουρκικές ρίζες και αναφέρεται σε μαγείρεμα φαγητού «καπακωμένου», σκεπασμένου δηλαδή με το καπάκι της κατσαρόλας. Το μαγείρεμα με τον τρόπο αυτό γίνεται σε σιγανή φωτιά και το κρέας κόβεται σε μικρότερα κομμάτια. Ο κλασικός καπαμάς φτιάχνεται με μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κρέας, αλλά εμείς μπορούμε να τον φτιάξουμε και με κουνέλι, λαγό, κοτόπουλο, χταπόδι και φυσικά με χοιρινό κρέας».

Βήματα

1
Τέλος

Πικάρουμε το κρέας με το σκόρδο αφού πρώτα κόψουμε κάθε σκελίδα σε μικρότερα κομμάτια.

2
Τέλος

Αλευρώνουμε τις μερίδες το κρέας και τις τηγανίζουμε με το λάδι για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν αρκετά.

3
Τέλος

Βγάζουμε τις μερίδες με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι.

4
Τέλος

Αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι και κανέλα σε κάθε κομμάτι.

5
Τέλος

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι από το τηγάνι, μόλις κάψει ρίχνουμε τα κομμάτια το κρέας, τα φέρνουμε μερικές βόλτες και σβήνουμε με κρασί.

6
Τέλος

Προσθέτουμε τη ντομάτα και ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό.

7
Τέλος

Μόλις πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 1 1/2 -2 ώρες να μείνει με τη σάλτσα του.

8
Τέλος

Συνοδεύουμε με μακαρόνια, πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.

προηγούμενο
Ντάκος
επόμενο
Μπουρέκι χανιώτικο
προηγούμενο
Ντάκος
επόμενο
Μπουρέκι χανιώτικο