• Κατηγορία

  • Κύριο Υλικό

  • Ειδική Κατηγορία

  • Διεθνή

Αρνί

Αρνί καπαμά

Χρόνος ψησίματος: 01ω 15'
Κουζίνα:
«Ο όρος «καπαμάς» έχει τουρκικές ρίζες και αναφέρεται σε μαγείρεμα φαγητού «καπακωμένου», σκεπασμένου δηλαδή με το καπάκι της κατσαρόλας. Το μαγείρεμα με τον τρόπο αυτό γίνεται σε σιγανή φωτιά και...

Μοναστηριακή μαγειρίτσα

Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα. Είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας μετά τη νηστεία της Σαρακοστής.Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, τα εντόσθια του αρνιού, και ρύζι. Φτιαγμένη κυρίως με χορταρικά,...

Γαρδούμια κρητικά

Χρόνος ψησίματος: 55'
Κουζίνα:
Η παραπάνω συνταγή γίνεται κατά κόρων σε όλη την Κρήτη ιδιαιτέρως το Πάσχα. Ο Αριστοφάνης έγραψε «Τα έντερα των τετραπόδων χορδάς καλούσι, χορδή γαρ εστί το λεπτόν έντερον, ό ειώθασι πλέκειν...

Κοκορέτσι θεσσαλική συνταγή

Οι λέξεις «γαρδούμιο» και η «πλεκτή» δηλαδή τα γνωστά σε όλους μας, γαρδούμπα και κοκορέτσι αναφέρονται ακόμη και στα ομηρικά έπη. Ο τρόπος δε που τα έφτιαχναν, δε διαφέρει και πολύ...