0 0
Κεφτεδάκια σουβλάκι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

800 γρ. κιμά αρνίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι
1 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
1 παξιμάδι μουλιασμένο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το ντιπ γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
1/4 σκελίδας σκόρδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Κεφτεδάκια σουβλάκι

με σαλτσα γιαουρτι

Κουζίνα:

διαφορετικό σουβλάκι

  • 20'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το ντιπ γιαουρτιού

Πληροφορίες

Share

Φτιάξτε και απολαύστε διαφορετικά σουβλάκια με αρνίσιο κιμά.

(Visited 304 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Κάνουμε τον κιμά μια μπάλα και τον αφήνουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις από τα διάφορα μυρωδικά.

2
Τέλος

Πλάθουμε το μείγμα σε μετρίου μεγέθους κεφτεδάκια, τα περνάμε σε σουβλάκια και τα πιέζουμε λίγο με την παλάμη μας ώστε να πάρουν πιο πλατύ σχήμα.

3
Τέλος

Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.

4
Τέλος

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

5
Τέλος

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε πιατέλα γαρνίροντας με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριά. Τα συνοδεύουμε με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

προηγούμενο
Κεφαλοτύρι σαγανάκι
επόμενο
Σύγκλινο με λάδι τσίλι ,φέτα και πιπεριά
προηγούμενο
Κεφαλοτύρι σαγανάκι
επόμενο
Σύγκλινο με λάδι τσίλι ,φέτα και πιπεριά