Υλικά
-
800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό, μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
-
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στιμμένο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
-
1 φλ. του καφέ ξίδι από κρασί
-
1 αυγό
-
1 κ.γλ. ρίγανη
-
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
-
1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
-
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-
αλεύρι για το τηγάνισμα
-
Σαλτσα γιαουρτι
-
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
-
1φλ. πρόβειο γιαούρτι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. νερό
-
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
-
½ κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
-
1 κ.γ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
-
½ κ.γ. αλάτι
-
½ κ.γ. μέλι
Πληροφορίες
Υπέροχα μυρωδάτα κεφτεδάκια με ένα αρωματικό ντιπ γιαουρτιού.Το αγαπημένο σας έδεσμα που μπορείτε να το απολαύσετε σαν μεζέ με το ποτό σας, ή σαν ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια ,αυγό, μυρωδικά και αλατοπίπερο. |
2
Τέλος
|
Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά. |
3
Τέλος
|
Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. |
4
Τέλος
|
Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. (Αν σας μείνουν τηγανισμένα κεφτεδάκια, την επόμενη μέρα φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας και αφού βράσει για 10΄ ρίξτε τους κεφτέδες να πάρουν μία βράση). |