0 0
Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

700 γρ. χοιρινό σπάλα η λαιμός
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζανιού κονιάκ
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη η απαλή
3 κ.γ. μέλι
100 ml κρέμα γάλακτος
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας

και μελι

Κουζίνα:
  • 55'
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Μουσταρδάτο , μυρωδάτο και μελωμένα χοιρινό για όλη την οικογένεια , φτιάξτε το και για κύριο πιάτο αλλά και ως μεζέ για το κρασάκι σας , θέλει καλή παρέα .

Βήματα

1
Τέλος

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια- μπουκιές ή ζητάμε να μας το κόψει ο κρεοπώλης μας .

2
Τέλος

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή μια απλωτή κατσαρόλα και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και να γίνει σαν τηγανιά. Προσθέτουμε τότε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα αλλά χωρίς να καεί το σκόρδο. Ρίχνουμε το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό κότας και αφήνουμε το χοιρινό να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ενδιάμεσα επιπλέον ζεστό νερό.

3
Τέλος

Όταν το χοιρινό είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις, μέχρι να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

4
Τέλος

Σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκιες πατάτες τηγανιτές.

προηγούμενο
Κεμπάπ κοτόπουλο
επόμενο
Μοσχαρίσια “ταλιάτα”
προηγούμενο
Κεμπάπ κοτόπουλο
επόμενο
Μοσχαρίσια “ταλιάτα”