0 0
Χοιρινό με δαμάσκηνα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

800 γρ. χοιρινό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. μέλι
10-12 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς πυρήνα
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κλαδάκι δεντρολίβανο, τα φυλλαράκια του
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χοιρινό με δαμάσκηνα

με κρασί και κονιάκ

Κουζίνα:

πρόταση γιορτινή και όχι μόνο

  • 01ω 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά, που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά, αλλά είναι και ένα εξαιρετικό πιάτο για να στολίσει το γιορτινό μας τραπέζι.
Φτιάξτε το για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο και χαρείτε το, με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν!

Βήματα

1
Τέλος

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας. Ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σoτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.

2
Τέλος

Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3
Τέλος

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ ελέγχουμε αν θα χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.

4
Τέλος

Μετά τη 1 ώρα, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1/2 ώρα ακόμα.

5
Τέλος

Σερβίρουμε με ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι ή πουρέ πατάτας.

προηγούμενο
Αυθεντικές σεφταλιές
επόμενο
Σκεπαστή Kρήτης
προηγούμενο
Αυθεντικές σεφταλιές
επόμενο
Σκεπαστή Kρήτης