Υλικά
-
800 γρ. χοιρινό
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 κ.σ. μέλι
-
10-12 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς πυρήνα
-
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
-
1 σφηνάκι κονιάκ
-
1 κλαδάκι δεντρολίβανο, τα φυλλαράκια του
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά, που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά, αλλά είναι και ένα εξαιρετικό πιάτο για να στολίσει το γιορτινό μας τραπέζι.
Φτιάξτε το για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο και χαρείτε το, με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν!
Βήματα
1
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρέας. Ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. |
2
Τέλος
|
Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. |
3
Τέλος
|
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Εν τω μεταξύ ελέγχουμε αν θα χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό. |
4
Τέλος
|
Μετά τη 1 ώρα, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1/2 ώρα ακόμα. |
5
Τέλος
|
Σερβίρουμε με ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι ή πουρέ πατάτας. |