0 1
Χοιρινή τηγανιά μαριναρισμένη σε ρετσίνα και μανιτάρια

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό χοιρινό σπάλα η λαιμός
400 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια της αρεσκείας μας χοντροκομμένα
2½ κ.σ. μουστάρδα
250 ml. ζωμός κότας
χυμός από 1/2 λεμόνι (ή όσο θέλουμε)
70 ml. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη ξερή κοπανισμένη μέχρι να γίνει λεπτή σκόνη
1/2 κ.σ. ξερό θυμάρι κοπανισμένο μέχρι να γίνει λεπτή σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη
1 φύλλο δάφνης
500 ml. ρετσίνα, της αρεσκείας μας

Χοιρινή τηγανιά μαριναρισμένη σε ρετσίνα και μανιτάρια

με χοιρινή σπάλα και δυο διαφορετικά μανιτάρια

Κουζίνα:

παντώς καιρού

  • 01ω 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη μαρινάδα

Πληροφορίες

Share

Μια χοιρινή τηγανιά είναι πάντα μια υπέροχη ιδέα να πιεις ένα κρασάκι με παρέα. Να δοκιμάσεις έναν καλό μεζέ. ‘Οταν αυτή έχει  και μανιτάρια…τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το κρέας, περιχύνουμε με τη ρετσίνα, προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.Βγάζουμε το χοιρινό από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Βγάζουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο, με τρυπητή κουτάλα, και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσουν.

2
Τέλος

Αφαιρούμε και πετάμε τη δάφνη, και έτσι μένει μόνο η ρετσίνα, που την κρατάμε στην άκρη.

3
Τέλος

Σε ένα μεγάλο και φαρδύ τηγάνι (ή σε μια κατσαρόλα) ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό λάδι και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.

4
Τέλος

Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο της μαρινάδας για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, να χρυσίσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

5
Τέλος

Προσθέτουμε το χοιρινό, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να αναμειχθούν τα υλικά και σβήνουμε με τη μισή ρετσίνα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

6
Τέλος

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το ζωμό ή το νερό, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε την τηγανιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε σιγανή φωτιά και αφήνουμε την τηγανιά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κρέας και να σωθούν τα περισσότερα υγρά.

7
Τέλος

Αν θέλουμε την τηγανιά πιο ζουμερή, προσθέτουμε λίγο επιπλέον υγρό.

8
Τέλος

Σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και αφήνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά στο μάτι της κουζίνας, για να «σταθεί». Τη σερβίρουμε ζεστή.

προηγούμενο
Μοσχαράκι με σάλτσα μουστάρδας και εστραγκόν
επόμενο
Γρανίτα πορτοκάλι
προηγούμενο
Μοσχαράκι με σάλτσα μουστάρδας και εστραγκόν
επόμενο
Γρανίτα πορτοκάλι