1 0
Μοσχαράκι με σάλτσα μουστάρδας και εστραγκόν

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1,5 κιλό μοσχαρίσιο νουά
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα
2 κ.γ. πολτό σκόρδου
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια φρέσκο εστραγκόν
250 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
ψίχα από 2 λεμόνια
2 κ.σ. κορνφλάουρ
ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Μοσχαράκι με σάλτσα μουστάρδας και εστραγκόν

με λεμόνι και κρασί

Κουζίνα:

Θρεπτικό και μυρωδάτο.

  • 02ω 00'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ένα φαγητό που θα ετοιμάσετε για ένα οικογενειακό κυριακάτικο ή και επίσημο γεύμα. Συνοδέψτε το με ένα λευκό ξηρό κρασί (όπως Μοσχοφίλερο ή Chardonnay).

(Visited 3.930 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας με το σκόρδο.

2
Τέλος

Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Σοτάρετέ τα σε δυνατή φωτιά χωρίς όμως να πάρουν χρώμα και μετά σβήστε με το κρασί.

3
Τέλος

Αφήστε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 250 ml νερό, τον μαϊντανό, την μουστάρδα, την ψίχα των λεμονιών και το εστραγκόν.

4
Τέλος

Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα. Μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάστε και στραγγίστε την σάλτσα σε μία κατσαρόλα.

5
Τέλος

Διαλύστε το κορνφλάουρ σε 4 – 5 κουταλιές νερό και ρίξτε το στην σάλτσα. Ανακατέψτε αφήνοντας την σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Κόψτε το κρέας σε φέτες και σερβίρετε με την σάλτσα.

6
Τέλος

Βράστε λαχανικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, στραγγίστε τα, βρέξτε τα με ελαιόλαδο και συνοδέψτε με αυτά το φαγητό.

προηγούμενο
Ρολό γαλλικού τόστ με γέμιση πραλίνας φουντουκιού
επόμενο
Χοιρινή τηγανιά μαριναρισμένη σε ρετσίνα και μανιτάρια
προηγούμενο
Ρολό γαλλικού τόστ με γέμιση πραλίνας φουντουκιού
επόμενο
Χοιρινή τηγανιά μαριναρισμένη σε ρετσίνα και μανιτάρια