0 0
Κεμπάπ κοτόπουλο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

700 γρ. κιμά από κοτόπουλο (μισός από μπούτι μισός από στήθος)
1 κρεμμύδι πολύ καλά ψιλοκομμένο όχι τριμμένο στο μπλέντερ
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κ.γ. κόλιανδρο
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπαχάρι
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/4 κ.γ κίτρινο κάρυ
1-3 κ.σ ελαιόλαδο
ασπράδι από 1 αυγό χτυπημένο σε μαρέγκα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιντζανι πρόβειο γιαούρτι
3 κ.σ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 πρέζα αλάτι
Λίγη πάπρικα
1 κ.σ ελαιόλαδο

Κεμπάπ κοτόπουλο

με δυο κιμαδες

Κουζίνα:

διαφορετική άποψη

  • 50'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Πληροφορίες

Share

Ήρθε η ώρα να ξεχάσετε για λίγο τα κεμπάπ που μέχρι σήμερα τρώγατε και να φτιάξετε με καλής ποιότητας κιμά κοτοπουλο ελαφριά αλλά ζουμερά και πεντανόστιμα κεμπάπ κοτόπουλου .

(Visited 2.675 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε σε μια λεκάνη ή σε ένα μπόλ τον κιμά κοτόπουλου με όλα τα υλικά, το

αλάτι, λίγο πιπέρι μαύρο, το ασπράδι αυγού και ζυμώνουμε πολύ καλά έως ότου ξεκολλάει από τα χέρια μας.

2
Τέλος

Βρέχουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μια ποσότητα του μείγματος και πλάθουμε το κεμπάπ δίνοντάς του οβάλ σχήμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο κιμάς. Τοποθετούμε τα κεμπάπ σε μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σμίξουν οι γέυσεις μεταξύ τους .

3
Τέλος

Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 20 λεπτά τα ξύλινα σουβλάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για να περάσουμε τα κεμπάπ.

4
Τέλος

Βγάζουμε τα κεμπάπ από το φούρνο, τα περνάμε στα ξυλάκια, λαδώνουμε το ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου γυρίζοντάς τα για να ψηθούν ομοιόμορφα ή τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου η σε σχαροτήγανο.

5
Τέλος

Ετοιμάστε τη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βάζουμε στο ψυγείο.

6
Τέλος

Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα γιαουρτιού σε μπολ και ψήνουμε εάν θέλουμε πίτες .

προηγούμενο
Χταπόδι στιφάδο
επόμενο
Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας
προηγούμενο
Χταπόδι στιφάδο
επόμενο
Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας