Υλικά
-
700 γρ. κιμά από κοτόπουλο (μισός από μπούτι μισός από στήθος)
-
1 κρεμμύδι πολύ καλά ψιλοκομμένο όχι τριμμένο στο μπλέντερ
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
3 κ.σ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
-
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
-
1 κ.γ. κόλιανδρο
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
1/2 κ.γ. μπαχάρι
-
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
-
1/4 κ.γ κίτρινο κάρυ
-
1-3 κ.σ ελαιόλαδο
-
ασπράδι από 1 αυγό χτυπημένο σε μαρέγκα
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
-
1 φλιτζάνι γιαούρτι
-
1/2 φλιντζανι πρόβειο γιαούρτι
-
3 κ.σ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
-
χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
-
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
-
1 πρέζα αλάτι
-
Λίγη πάπρικα
-
1 κ.σ ελαιόλαδο
Πληροφορίες
Ήρθε η ώρα να ξεχάσετε για λίγο τα κεμπάπ που μέχρι σήμερα τρώγατε και να φτιάξετε με καλής ποιότητας κιμά κοτοπουλο ελαφριά αλλά ζουμερά και πεντανόστιμα κεμπάπ κοτόπουλου .
Βήματα
1
Τέλος
|
Βάζουμε σε μια λεκάνη ή σε ένα μπόλ τον κιμά κοτόπουλου με όλα τα υλικά, το αλάτι, λίγο πιπέρι μαύρο, το ασπράδι αυγού και ζυμώνουμε πολύ καλά έως ότου ξεκολλάει από τα χέρια μας. |
2
Τέλος
|
Βρέχουμε τα χέρια μας, παίρνουμε μια ποσότητα του μείγματος και πλάθουμε το κεμπάπ δίνοντάς του οβάλ σχήμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο κιμάς. Τοποθετούμε τα κεμπάπ σε μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σμίξουν οι γέυσεις μεταξύ τους . |
3
Τέλος
|
Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 20 λεπτά τα ξύλινα σουβλάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για να περάσουμε τα κεμπάπ. |
4
Τέλος
|
Βγάζουμε τα κεμπάπ από το φούρνο, τα περνάμε στα ξυλάκια, λαδώνουμε το ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου γυρίζοντάς τα για να ψηθούν ομοιόμορφα ή τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου η σε σχαροτήγανο. |
5
Τέλος
|
Ετοιμάστε τη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τη βάζουμε στο ψυγείο. |
6
Τέλος
|
Σερβίρουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα γιαουρτιού σε μπολ και ψήνουμε εάν θέλουμε πίτες . |