0 0
Κεφτεδάκια σπετσοφάι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 κιλά μελιτζάνες σε φέτες
1 κιλό πράσινες πιπεριές σε φέτες
½ κούπα ελαιόλαδο
2 κιλά φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
½ κιλό χοιρινός κιμάς
250 γρ. γραβιέρα πικάντικη
αλάτι
ελαιόλαδο

Κεφτεδάκια σπετσοφάι

με γραβιέρα και λαχανικά

Κουζίνα:

Μία εντελώς διαφορετική προσσέγγιση

  • 30'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το παραδοσιακό σπετσοφάι με κεφτέδες και όχι με λουκάνικα όπως συνηθίζεται.

Βήματα

1
Τέλος

Ξεπικρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε σουρωτήρι με αλάτι για μισή ώρα, ξεβγάζουμε, στίβουμε καλά και αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

2
Τέλος

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της ντομάτας με το λάδι και λίγο αλάτι. Την αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Ταυτόχρονα τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κεφτεδάκια. Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι με τη σάλτσα ρίχνουμε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τη γραβιέρα σε κύβους και σβήνουμε το φαγητό. Αφήνουμε μισή ώρα και σερβίρουμε είτε ως μεζέ ή με μακαρόνια χοντρά ή με πατάτες τηγανιτές ή με ρύζι λευκό.

προηγούμενο
Ταλιατέλες με σάλτσα κατσικίσιου τυριού
επόμενο
Ψητά κάστανα
προηγούμενο
Ταλιατέλες με σάλτσα κατσικίσιου τυριού
επόμενο
Ψητά κάστανα