Υλικά
-
1 κιλό κιμά αρνίσιο (κάνει 6 σουβλάκια)
-
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
2 κ.γ. κύμινο
-
2 κ.γ. κόλιανδρο
-
2 κ.γ. σουμάκ (αν δεν μπορείτε να βρείτε σουμάκ, 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού)
-
1 κ.γ. μπούκοβο
-
1 ½ κ.γ. αλάτι
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό
-
Σουβλάκια ξύλου 12 x 12 ιντσών (εμποτισμένα με νερό για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα)
-
Σάλτσα γιαουρτιού
-
1 φλιτζάνι γιαούρτι
-
2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
Σαλάτα βοτάνων
-
3-4 φλιτζάνια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
-
1 φλιτζάνι αρωματικά βότανα
-
2 ραπανάκια πολύ ψιλοκομμένα
-
1 αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
-
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Πληροφορίες
Κάντε την διαφορά με τα δικά σας πεντανόστιμα αρνίσια κεμπάπ.
(Visited 238 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Μουλιάστε τα σουβλάκια από το πρηγούμενο βράδυ. |
2
Τέλος
|
Με ένα βρεγμένο χέρι, ανακατέψτε τα συστατικά του αρνιού σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε το ενώ προετοιμάζετε τα υπόλοιπα συστατικά. |
3
Τέλος
|
Ανακατέψτε τα συστατικά της σάλτσας γιαουρτιού σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε στην άκρη. |
4
Τέλος
|
Προετοιμάστε τα συστατικά της σαλάτας και τοποθετήστε τα σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε. |
5
Τέλος
|
Πλάστε τα κεμπάπ σε οβάλ σχήμα, περάστε τα από τα σουβλάκια και ψήστε σε μεσαια θερμοκρασία γυρίζοντας τα καθε λιγα λεπτά. |
6
Τέλος
|
Σερβίρετε με τη σαλάτα βοτάνων και τη σάλτσα γιαουρτιού. |