2 0
Χοιρινό καρέ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 χοιρινό καρέ, περίπου 3 κιλά
2 κιλά πατάτες baby
1 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
λίγο βούτυρο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 σκελίδες σκόρδου
1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Χοιρινό καρέ

με πατατες

Κουζίνα:

σαν σούβλας...

  • 03ω 35'
  • Για 12
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Στο φούρνο αργοψημένο σαν να τρώς μια ζουμερή μπριζόλα σούβλας.

Βήματα

1
Τέλος

Αφήνουμε το κρέας εκτός ψυγείου μια ώρα πριν να ξεκινήσουμε το ψήσιμο. Το αλατίζουμε καλά και κάνουμε βαθιές τομές βάζοντας μέσα τις σκελίδες σκόρδου.

2
Τέλος

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230ºC μέχρι να ροδίσει εξωτερικά. Θα χρειαστεί περίπου 20 με 25 λεπτά.

3
Τέλος

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150ºC και κάθε τόσο με πινέλο αλείφουμε το καρέ με το βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες ανάλογα το βάρος του. Ένα κιλό θέλει περίπου μια ώρα.

4
Τέλος

Βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για να ανακτήσει τους χυμούς του.

5
Τέλος

Για τις πατάτες

Όση ώρα ψήνουμε το κρέας στο φούρνο πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

6
Τέλος

Αφού βγάλουμε το κρέας από τον φούρνο και από το ταψί, προσθέτουμε στο ταψί το κρασί και “ξύνουμε” το ταψί για να πάρουμε τους ζωμούς και τα αρώματα του κρέατος. Προσθέτουμε τις πατάτες, το βούτυρο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

7
Τέλος

Σερβίρουμε το καρέ με τις πατάτες και με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

προηγούμενο
Μπουρέκι χανιώτικο
επόμενο
Σπιτικό παγωτό με nutella
προηγούμενο
Μπουρέκι χανιώτικο
επόμενο
Σπιτικό παγωτό με nutella