Υλικά
-
4 μπριζόλες χοιρινές από καρέ
-
4-5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
-
1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
Για τη μαρινάδα
-
1 κουτάκι μπύρα ξανθιά
-
1/3 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
-
1 ½ κ.σ. μουστάρδα απαλή
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 κ.γ. τριμμένη ρίγανη η φρέσκια κατά βούληση
-
1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι η φρέσκο κατά βούληση
-
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Πληροφορίες
Δεν είναι απλές μπριζόλες στο φούρνο με μπύρα , αλλά ειναι ζουμερές και έξτρα αρωματικές αφού μένουν για ώρες μέσα στην μαρινάδα τους.
Βήματα
1
Τέλος
|
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε τις μπριζόλες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. |
2
Τέλος
|
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. |
3
Τέλος
|
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και γύρω τους απλώνουμε τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και περιχύνουμε με ότι έχει μείνει στη μαρινάδα. |
4
Τέλος
|
Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο και έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δυο πλευρές, να μαλακώσουν οι πατάτες και να μην έχει πολλά υγρά το φαγητό . |
5
Τέλος
|
Σερβίρετε με μια Ώραια πράσινη σαλάτα . |