5 0
Μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε φέτες
Κόκκους πιπεριού σπασμένους
1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού
1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι
1/3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού και ξύσμα πορτοκάλι
ανθός αλατιού ή χοντρό αλάτι

Μαριναρισμένες χοιρινές μπριζόλες

στη σχάρα

Κουζίνα:

αρωματικές και ζουμερές

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Ο Έλληνας χωρίς μπριζόλα δεν κάνει! Σας δείχνω τον τρόπο να κολλήσετε ακόμα περισσότερο.

Βήματα

1
Τέλος

Ανακατεύουμε σε ταψάκι όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το αλάτι.

2
Τέλος

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα μπριζολάκια σε απορροφητικό χαρτί. Τα βάζουμε στη μαρινάδα για 2 με 3 ώρες το λιγότερο, αποβραδίς είναι το ιδανικότερο. Τα γυρίζουμε δυο-τρεις φορές όσο μαρινάρονται.

3
Τέλος

Τα βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσιμο. Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί την πολλή μαρινάδα από πάνω τους. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε καυτό τηγάνι-ψηστιέρα ή στο προθερμασμένο γκριλ του φούρνου, 8 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα και με τη φωτιά.

4
Τέλος

Αν ψήνουμε στο φούρνο, θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε περίπου 10 εκ. από το γκριλ. Όταν κοντεύουν να ψηθούν, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι από τις δύο πλευρές.

5
Τέλος

Το χοιρινό κρέας πρέπει να ψηθεί καλά, χωρίς να στεγνώσει και να παραμείνει ζουμερό . Σερβίρουμε με μια σάλτσα με βάση το γιαούρτι και αρωματικά και γλυκό μπούκοβο.
Συνοδέψτε με πατάτες ψητές ή με μιά δροσερή πατατοσαλάτα

προηγούμενο
Υγρό κέικ σοκολάτας
επόμενο
Μανιταρόσουπα βελουτέ
προηγούμενο
Υγρό κέικ σοκολάτας
επόμενο
Μανιταρόσουπα βελουτέ