Υλικά
-
6 μεγάλα κολοκύθια ή 8-10 μεσαία
-
750ml - 1 λίτρο σπορέλαιο
-
400 ml γάλα κρύο
-
400 γρ. αλεύρι
-
αλάτι
Πληροφορίες
Σε ποιον δεν αρέσουν τα τηγανιτά κολοκυθάκια, είτε με σκορδαλιά είτε με τζατζίκι, τώρα θα σας αρέσουν ακόμα περισσότερο.
(Visited 18.934 times, 2 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στικ (μπαστουνάκια) ή σε ροδέλες. |
2
Τέλος
|
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα, στους 190 C. |
3
Τέλος
|
Περνάμε ελαφρά τα κολοκυθάκια στο γάλα και στη συνέχεια από το αλεύρι μέχρι καλυφτούν καλά. Τινάξτε το περιττό αλεύρι, ρίξτε τα στο καυτό λάδι σε παρτίδες και τηγανίστε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. |
4
Τέλος
|
Βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε τα σε χαρτί κουζίνας. |