0 0
Σκορδαλιά παραδοσιακή

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 μπαγιάτικο ψωμί με μπόλικη ψίχα χωρίς την κόρα
3 σκελίδες σκόρδο ή εάν τη θέλετε περισσότερο δυνατή παραπάνω
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2-4 κ.σ. ξίδι
1/2 κ.γ. αλάτι

Σκορδαλιά παραδοσιακή

με ψωμι και καρυδι

Κουζίνα:

καρυδάτη

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Την έχουμε συνδυάσει με τον μπακαλιάρο και όχι άδικα, την  τρώμε όμως και με τα τηγανιτά κολοκυθάκια και όχι μόνο.

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε νερό σ΄ένα μπολ και μουσκεύουμε το ψωμί. Στην συνέχεια το σφίγγουμε με τις παλάμες μας μέχρι να φύγει το περισσότερο νερό και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή του μούλτι.

2
Τέλος

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Δοκιμάζουμε την γεύση και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα από κάποιο υλικό.

3
Τέλος

Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.

4
Τέλος

Σημείωση:

Η σκορδαλιά στο μούλτι γίνεται λεία σαν αλοιφή. Αν θέλετε να μοιάζει περισσότερο με πολτό και όχι εντελώς λεία, χτυπήστε την στο μίξερ ή ακόμα και σε γουδί. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 φλιντζάνι καρύδι χοντροσπασμένο στο μπλέντερ .

προηγούμενο
Παντζαροσαλάτα
επόμενο
Χαλβάς Φαρσάλων
προηγούμενο
Παντζαροσαλάτα
επόμενο
Χαλβάς Φαρσάλων