Υλικά
-
1 καρβέλι ψωμί τσιαπάτα ή μια μεγάλη μπαγκέτα
-
100 γρ. αλατισμένο βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
-
Μια μικρή χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
50 γρ. παρμεζάνα (λίγο επιπλέον για να πασπαλίσουμε πάνω από το καρβέλι)
-
Χυμό λεμονιού αν θέλετε
-
Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικό)
Πληροφορίες
Φτιάξτε το δικό σας σκορδόψωμο και ντιπάρετε ή κάντε παιχνίδι με αλλαντικά ή ακόμα και διάφορες μπρουσκέτες του γούστου σας.
(Visited 604 times, 1 visits today)
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Ανακατέψτε όλα τα παραπάνω συστατικά καλά. |
3
Τέλος
|
Κόψτε το καρβέλι ψωμί σε φέτες. |
4
Τέλος
|
Μου αρέσει να είναι αρκετά χοντρές οι φέτες. Απλώστε το μείγμα βουτύρου γενναιόδωρα πάνω στις φέτες και πασπαλίστε με την επιπλέον παρμεζάνα πάνω από το ψωμί και τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο. |
5
Τέλος
|
Ψήστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 5 λεπτά να ροδίσει το ψωμί. |