0 0
Κοτόπουλο μπουγιουρντί

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. τοματοπελτέ
1/2 κ.γ. καγιέν ή μπούκοβο καυτερό
400 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
ελαιόλαδο

Κοτόπουλο μπουγιουρντί

Κουζίνα:

όχι με τυριά αλλά με κοτόπουλο

  • 01ω 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Το μπουγιουρντί το έχουμε συνηθίσει να το τρώμε με τυριά. Δοκιμάστε το και έτσι με κοτόπουλο , βάλτε μπόλικο μπούκοβο και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. θα σας ανταμείψει… πιστέψτε με!

Βήματα

1
Τέλος

Κόψτε τα μπούτια από το κοτόπουλο ακριβώς στη μέση.

2
Τέλος

Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ανοιχτή(πλασωτέ)και σοτάρετέ το πολύ καλά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

3
Τέλος

Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες , αφήστε το να μαλακώσει και σβήστε με το κρασί.

4
Τέλος

Συμπληρώστε τον πελτέ και αφήστε τον λίγο να τσιγαριστεί και στην συνέχεια, ρίξτε και την ντομάτα κονκασέ. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε το να μαλακώσει.

5
Τέλος

Μετά από 20 λεπτά ελέγξτε το εάν πιθανόν χρειάζεται υγρά. Τότε προσθέστε ελάχιστα.

6
Τέλος

10 λεπτά πριν το κατεβάσετε από την φωτιά ρίξτε τις πιπεριές κομμένες σε τέταρτα.

7
Τέλος

Μόλις το σβήσετε ρίξτε τα τυριά και σκεπάστε. Τα τυριά θα λιώσουν με την βοήθεια της θερμοκρασίας που ήδη υπάρχει στο φαγητό.

8
Τέλος

Καλή σας απόλαυση!

προηγούμενο
Κρέμα μελιού
επόμενο
Μπρουσκέτες με μανιτάρια
προηγούμενο
Κρέμα μελιού
επόμενο
Μπρουσκέτες με μανιτάρια