0 0
Κλέφτικο με πατάτες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2 αρνίσια μπούτια, κομμένα σε μερίδες
1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
2 κ.γ. φρέσκια μαντζουράνα
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 λεμόνια (τον χυμό τους)

Κλέφτικο με πατάτες

και σκορδο

Κουζίνα:

σταθερή αξία

  • 03ω 55'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Κλέφτικο με πατάτες συνταγή  κλασική και σίγουρα θα την κάνετε πολλές φορές ακόμα.

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μαζί με το μισό λιωμένο σκόρδο, τη μισή ρίγανη, τη μαντζουράνα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

2
Τέλος

Αφήνουμε κατά μέρος για 3 τέταρτα της ώρας να μαριναριστούν.

3
Τέλος

Βάζουμε τις πατάτες σε μια γάστρα ή πήλινο και προσθέτουμε το κρέας αφού πρώτα το αλατίσουμε, το αλείψουμε με το υπόλοιπο σκόρδο και ρίξουμε ρίγανη.

4
Τέλος

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και κλείνουμε το καπάκι από το σκεύος.

5
Τέλος

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μια ώρα, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και αφήνουμε το φαγητό να ψηθει για ακόμα 2-3 ώρες.
Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

προηγούμενο
Πιροσκί
επόμενο
Κοτόπουλο λαδορίγανη
προηγούμενο
Πιροσκί
επόμενο
Κοτόπουλο λαδορίγανη