0 0
Σκεπαστή πίτα με φέτα Έδεσσας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
Λίγο ελαιόλαδο
500 γρ. τυρί φέτα ή μπάτζος Μακεδονίας
λίγο μπούκοβο ή πάπρικα

Σκεπαστή πίτα με φέτα Έδεσσας

και χωριατικο φυλλο

Κουζίνα:

η άλλη τυρόπιτα

  • 10'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Φτιάξτε και απολαύστε την πιο γρήγορη σκεπαστή τυρόπιτα που έχετε κάνει , ειδικά εάν την ψήσετε πάνω  σε πλάκα απλά θα την απογειώσετε.

Βήματα

1
Τέλος

Για τη σκεπαστή πίτα, ανοίγουμε πρώτα τα φύλλα και θρυμματίζουμε το τυρί. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

2
Τέλος

Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας ή μπάτζιο. Εάν σας αρέσουν τα πικάντικα πασπαλίζετε με μπούκοβο ή πάπρικα. Κλείνουμε αντικριστά σε φάκελο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

3
Τέλος

Ψήνουμε τις πίτες λίγες λίγες στην πυρωμένη πλάκα. Ψήνουμε γυρίζοντάς τες τακτικά. Βρέχουμε τα χέρια με λίγο νερό και ραντίζουμε κατά το ψήσιμο.
Εναλλακτικά, ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς C στην κάτω σχάρα, στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 20 λεπτά.

προηγούμενο
Κρητικό πιλάφι
επόμενο
Πίτσα με αλεύρι Ζέας
προηγούμενο
Κρητικό πιλάφι
επόμενο
Πίτσα με αλεύρι Ζέας