0 0
Λουκουμάδες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Κουρκούτι με μαγιά
175 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. έτοιμη ξερή μαγιά μπίρας
100 ml νερό
100 ml γάλα
1/2 κ.γ. βανίλια
Σιρόπι με μέλι
100 γρ. ζάχαρη
100 ml νερό
Χυμό μισού λεμονιού
175 γρ. μέλι

Λουκουμάδες

με μαγια

Κουζίνα:

βρείτε καλό μέλι

  • 01ω 20'
  • Για 8
  • Μέτρια

Υλικά

  • Κουρκούτι με μαγιά

  • Σιρόπι με μέλι

Πληροφορίες

Share

Ο λουκουμάς δεν είναι μόνος του στον κόσμο των γλυκών! …Σχεδόν κάθε λαός, και όχι μόνον εμείς οι Μεσόγειοι έχει και ένα παρόμοιο γλύκισμα. Από την Κίνα (εκεί τον έχουν για ψωμί χωρίς βέβαια να είναι μελωμένο), μέχρι την Αμερική συναντάμε διάφορες μορφές ζυμαριού τηγανισμένου με λάδι, με μέλι, ζάχαρη σιρόπι, μαρμελάδες σοκολάτα, ακόμα και με τυρί (κάτι πού κάνουμε και εμείς με τους λουκουμάδες μας.
Οι Ισπανοί έχουν τα bunuellos, και οι Γάλλοι τα beignets, οι Πορτογάλοι τα sonhos πού τα φτιάχουν με λεμόνι και σιρόπι κανέλλας (σαν την δική μας την κρητική κανελλάδα), και οι Ιταλοί το zeppole, και το κιάκερε , κάτι παρόμοιο με τους δικούς μας τους λουκουμάδες.

(Visited 1.479 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

κουρκούτι με μαγιά

Αναμιγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά σε ένα μπολ και φτιάχνετε ένα λακκάκι στη μέση. Ρίχνετε το νερό στο λακκάκι και αρχίζετε να ενώνετε τα ξηρά συστατικά, ξεκινώντας από τις άκρες. Μόλις ενωθεί ένα μέρος των ξηρών συστατικών με νερό, προσθέτετε σταδιακά γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι. Με το τελευταίο γάλα προσθέτετε και τη βανίλια.

2
Τέλος

Χτυπάτε το κουρκούτι δυνατά μέχρι να γίνει λείο και ελαστικό. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει και να αποκτήσει διπλάσιο σχεδόν όγκο από το αρχικό.

3
Τέλος

Για το σιρόπι

Διαλύετε τη ζάχαρη στο νερό και βράζετε για δύο λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το μέλι. Αφήνετε να βράσουν και μετά κατεβάζετε το σκεύος από τη φωτιά.

4
Τέλος

Ζεσταίνετε λάδι για το τηγάνισμα στους 180 βαθμούς. Βουτάτε δύο μεταλλικά κουτάλια σε κρύο νερό και τα τινάζετε για να φύγει το περιττό υγρό. Έτσι δε θα κολλήσει το κουρκούτι πάνω τους. Παίρνετε λιγο κουρκούτι με το ένα κουτάλι και χρησιμοποιείτε το άλλο για να σπρώξετε το κουρκούτι στο λάδι.

5
Τέλος

Τηγανίζετε τους λουκουμάδες μέχρι να φουσκώσουν καλά, να γίνουν τραγανοί και να ροδίσουν. Τους στραγγίζετε καλά πάνω σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε αμέσως με το σιρόπι μελιού.

προηγούμενο
Καζάν Ντιπί (Kazandibi )
επόμενο
Στριφτό Θεσσαλίας (παραδοσιακή συνταγή από την περιοχή των Φαρσάλων )
προηγούμενο
Καζάν Ντιπί (Kazandibi )
επόμενο
Στριφτό Θεσσαλίας (παραδοσιακή συνταγή από την περιοχή των Φαρσάλων )