0 0
Λουκάνικα τηγανιά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. λουκάνικα χοιρινά ή ανάμεικτα Φαρσάλων
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
5-6 φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 φλιτζανιού νερό

Λουκάνικα τηγανιά

με κρασι

Κουζίνα:

λουκάνικο..τηγανιά

  • 15'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Εύκολο, γρήγορο μεζεδάκι για το κρασί ή την μπύρα σας.

Βήματα

1
Τέλος

Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά.

2
Τέλος

Αφαιρείτε τα λουκάνικα από το τηγάνι και αδειάζετε το περιττό λίπος. Βάζετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι και την πάπρικα. Σβήνετε με το κρασί.

3
Τέλος

Προσθέτετε στο τηγάνι τα λουκάνικα, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, λίγο πιπέρι και 1/3 του φλιτζανιού νερό. Το αφήνετε στη φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του.

4
Τέλος

Σβήνετε τη φωτιά και σερβίρετε την τηγανιά ζεστή.

προηγούμενο
Τάρτα σοκολάτας
επόμενο
Κρητικό πιλάφι
προηγούμενο
Τάρτα σοκολάτας
επόμενο
Κρητικό πιλάφι