0 0
Τάρτα σοκολάτας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για την βάση
2 φλιτζάνια, μείον 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. κακάο
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 αυγό
¼ φλιτζανιού παγωμένο νερό
Για την γέμιση
85 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. σοκολάτα γάλακτος
10 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. καλαμποκέλαιο
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. κακάο
¼ κ.σ. κανέλα

Τάρτα σοκολάτας

με διπλη σοκολατα

Κουζίνα:

ψήνεσε...

  • 01ω 15'
  • Για 12
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για την βάση

  • Για την γέμιση

Πληροφορίες

Share

Τάρτα διπλής σοκολάτας για τον καφέ σας η για τις έντονες υπογλυκεμίες σας.

Βήματα

1
Τέλος

Για την βάση

Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, την σκόνη κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόψτε το βούτυρο με ένα μαχαίρι ή τρίψτε το στο αλεύρι με τα δάκτυλά σας μέχρι να έχετε ένα μίγμα που μοιάζει με χοντρό αλεύρι καλαμποκιού.

2
Τέλος

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το ξύδι, το αυγό και το νερό.

3
Τέλος

Προσθέστε το υγρό στο μίγμα αλευριού και ανακατέψτε με μια λαστιχένια σπάτουλα ή με τα χέρια σας μέχρι να η ζύμη να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε περισσότερο παγωμένο νερό εάν χρειαστεί.

4
Τέλος

Βάλτε τη ζύμη σε δίσκο, τυλίξτε με μια μεμβράνη, βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

5
Τέλος

Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και κάντε ένα κύκλο 13 ιντσών. Προσθέστε επιπλέον αλεύρι, εάν χρειαστεί. Τοποθετήστε τη ζύμη στη βάση της τάρτας.

6
Τέλος

Κόψτε την υπερβολική ζύμη από τις άκρες αφήνοντας όμως για να δημιουργήσετε ένα ωραίο άκρο περίπου ενα εκατοστό.
Διπλώστε την προεξοχή κάτω από τον εαυτό της έτσι ώστε να έχετε έναν κύλινδρο που στηρίζεται στην άκρη της.

7
Τέλος

Με το ένα χέρι στο εσωτερικό της άκρης και το άλλο στο εξωτερικό, χρησιμοποιήστε το δείκτη του εσωτερικού σας χεριού για να σπρώξτε τη ζύμη ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη του εξωτερικού σας χεριού για να σχηματίσουν σχήμα U ή V. Συνεχίστε αυτήν την κίνηση σε όλο το άκρο.
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

8
Τέλος

Για την γέμιση σοκολατας

Προσθέστε τις σοκολάτες, το βούτυρο και το λαδι σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσει.

9
Τέλος

Προσθέστε την μαύρη και την κανονική ζάχαρη στο μίγμα σοκολάτας και βουτύρου και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για επιπλέον 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν καλά. Ρίξτε το μίγμα σε ένα μπολ και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

10
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

11
Τέλος

Ρίξτε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη κακάου και την κανέλα σε ένα άλλο μπολ και ομογενοποιήστε τα. Χρησιμοποιώντας ένα αναδευτήρα ανακατέψτε τα αυγά στο μίγμα σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατεύετε και το μίγμα αλευριού μέχρι να συνδυαστούν.

12
Τέλος

Ρίξτε τη γέμιση στην βάση της τάρτας και ψήστε για 40-45 λεπτά, έως ότου ψηθεί αλλά να είναι ακόμα ζουμερή.

προηγούμενο
Red velvet κέικ
επόμενο
Λουκάνικα τηγανιά
προηγούμενο
Red velvet κέικ
επόμενο
Λουκάνικα τηγανιά