0 0
Τάρτα cheeseburger

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με 2 κγ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 φλ. κιμάς μαγειρεμένος όπως για παστίτσιο (χωρίς υγρά)
200 γρ. γραβιέρα ή κασέρι

Τάρτα cheeseburger

με κιμα και τυρι

Κουζίνα:

διαφορετική πρόταση

  • 01ω 15'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για τη ζύμη:

Πληροφορίες

Share

Αποδομήσαμε το μπέργκερ  και το κάναμε μια απολαυστική και τραγανή τάρτα.

(Visited 915 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στο αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει και το αλάτι.

2
Τέλος

Θρυμματίζουμε το βούτυρο με τα δάχτυλα ώστε να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό.

3
Τέλος

Ρίχνουμε και το αυγό ενσωματώνοντάς το στο μείγμα.

4
Τέλος

Ζυμώνουμε για λίγο και με γρήγορες κινήσεις κάνοντάς το ζυμάρι μια μπάλα.

5
Τέλος

Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.

6
Τέλος

Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και ντύνουμε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα.

7
Τέλος

Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι σε ορισμένα σημεία. Στρώνουμε πάνω στο φύλλο ένα λαδόχαρτο και σκορπίζουμε πάνω του φασόλια.

8
Τέλος

Ψήνουμε το φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

9
Τέλος

Απλώνουμε πάνω στην τάρτα τον κιμά και από πάνω το τυρί.

10
Τέλος

Ψήνουμε για άλλα 10 περίπου λεπτά

προηγούμενο
Εκλέρ με Nutella
επόμενο
Μαριναρισμένο σουβλάκι
προηγούμενο
Εκλέρ με Nutella
επόμενο
Μαριναρισμένο σουβλάκι