0 0
Τάρτα μήλου με αλμυρή καραμέλα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για τη ζύμη
¾ φλιτζανιού (120γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και επιπλέον για πασπάλισμα
¾ φλιτζανιού (120γρ.) αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 κ.γ. αλάτι
170 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
1/3 φλυτζανιού κρύο νερό
Για τη γέμιση
3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για την αλμυρή καραμέλα
200 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 τσιμπιές θαλασσινό αλάτι

Τάρτα μήλου με αλμυρή καραμέλα

Κουζίνα:

δεν αντιστέκεσαι

  • 01ω 15'
  • Για 4
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για τη ζύμη

  • Για τη γέμιση

  • Για την αλμυρή καραμέλα

Πληροφορίες

Share

Είναι όσο τραγανές πρέπει και μέσα στην φωλιά τους κρύβονται ζουμερές φέτες μήλου με κανέλα. Όταν πέσει η αλμυρή καραμέλα και λιώσει το παγωτό δεν αντιστέκεται κανείς

Βήματα

1
Τέλος

Για τη ζύμη

Χρησιμοποιώντας ένα κάδο του μίξερ τροφίμων, ανακατεύουμε για λίγο τα αλεύρια και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο, όταν το μείγμα αρχίζει να τρίβεται προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι η ζύμη να γίνει.

2
Τέλος

Την χωρίζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη και ανοίγουμε κύκλους σε αλευρωμένη επιφάνεια (Χρησιμοποιώντας ένα παγωμένο μπουκάλι με νερό ή κρασί, καθώς αυτό διατηρεί δροσερή τη ζύμη).

3
Τέλος

Τοποθετήστε τους κύκλους της ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

4
Τέλος

Για τη γέμιση

Τοποθετήστε τις φέτες του μήλου με τη ζάχαρη και την κανέλα και τακτοποιήστε τα στο κέντρο της κάθε ζύμης, αφήνοντας λίγο χώρο γύρω από την άκρη της κάθε πίτας. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα. Με ένα πινέλο αλείψτε τις σηκωμένες άκρες με το λιωμένο βούτυρο.

5
Τέλος

Βάλτε στο ψυγείο, ενώ μπορείτε να προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.

6
Τέλος

Ψήστε για 45 λεπτά, χαλαρά, καλύπτοντας τις τάρτες με ένα φύλλο ή αλουμινόχαρτο για περίπου 20 λεπτά.

7
Τέλος

Για την αλμυρή καραμέλα

Λιώστε την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα και αφαιρέστε από τη φωτιά.

8
Τέλος

Προσθέστε το βούτυρο σε κομμάτια, ενώ ανακατεύετε συνεχώς.

9
Τέλος

Επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ενώ συνεχίζεται το χτύπημα έντονα.

10
Τέλος

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη αφαιρέστε την από τη φωτιά, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε για να διαλυθεί. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια ανακατέψτε, πασπαλίστε με αλάτι αλλά μην αφήνετε να διαλυθεί - η τραγανότητα του αλατιού προσθέτει άλλη αίσθηση.

11
Τέλος

Για να σερβίρετε, ριξτε αλμυρή καραμέλα πάνω από τις ζεστές τάρτες μήλου και παγωτό.

προηγούμενο
Σπαγγέτι πουτανέσκα
επόμενο
Χοιρινό ζαμπόν
προηγούμενο
Σπαγγέτι πουτανέσκα
επόμενο
Χοιρινό ζαμπόν