2 0
Χοιρινό ζαμπόν

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο, περίπου 3 κιλά (καθαρισμένο από τα περιττά λίπη του)
1 μείγμα μπαχαρικών με καπνιστή πάπρικα, κάρυ, πιπέρι μαύρο ή μπαχαρικά κατά βούληση.
Για την άλμη
6 κ.σ. μέλι
6 κ.σ. αλάτι
8 φλυτζάνια χλιαρό νερό
κρεμμύδι σε σκόνη και σκόρδο κατά βούληση

Χοιρινό ζαμπόν

σε αλμη

Κουζίνα:

το δικό σας

  • 02ω 15'
  • Για 10
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για την άλμη

Πληροφορίες

Share

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό ζαμπόν με κρέας που εσείς  θα διαλέξετε και κάντε από σάντουιτς μέχρι ότι σας κάνει όρεξη.

Βήματα

1
Τέλος

Κόβουμε το χοιρινό μπούτι σε δύο μακρόστενα κομμάτια και το βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.

2
Τέλος

Ετοιμάζουμε την άλμη, διαλύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Την προσθέτουμε στη λεκάνη με τα κομμάτια κρέατος και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες .

3
Τέλος

Βγάζουμε τα κρέατα από την άλμη και τα σκουπίζουμε καλά. Πουδράρουμε με τα μπαχαρικά μας.

4
Τέλος

Βάζουμε το κάθε κομμάτι στο δυχτάκι ή το δένουμε με σπάγγο ψησίματος πολύ καλά.

5
Τέλος

Τα τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου μας βάζοντας ένα ταψί από κάτω για τα υγρά και ψήνουμε στον αέρα στους 145 με 150 βαβμούς για δύο ολόκληρες ώρες, αναλόγως με το φούρνο, να κάνει μια ωραία κρούστα.

6
Τέλος

Κόψτε το σε λεπτές φέτες και συνοδέψτε το με τυριά η σαλάτες .

προηγούμενο
Τάρτα μήλου με αλμυρή καραμέλα
επόμενο
Πατατοσαλάτα με χταπόδι
προηγούμενο
Τάρτα μήλου με αλμυρή καραμέλα
επόμενο
Πατατοσαλάτα με χταπόδι