0 0
Πολίτικο

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για το κέικ βάσης:
240 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
160 ml. σπορέλαιο
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/2 πορτοκαλιού το χυμό
Για τη κρέμα:
1 λίτρο γάλα
90 γρ. κορν φλάουρ
75 γρ. ζάχαρη
κανέλα για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
200 γρ. ζάχαρη
300 ml. νερό
τη φλούδα ενός λεμονιού

Πολίτικο

με κρεμα και εσπεριδοειδη

Κουζίνα:

Άρωμα πόλης

  • 45'
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το κέικ βάσης:

  • Για τη κρέμα:

  • Για το σιρόπι:

Πληροφορίες

Share

Έρχεται από την πόλη.Είναι αφράτο,ζουμερό και θα το λατρέψετε.  Αν σας αρέσει η μαστίχα Χίου βάλτε και θα σας ανταμείψει.

(Visited 1.651 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί διαστάσεων βάσης 30×40.

2
Τέλος

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το σπορέλαιο και γιαούρτι και τα χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν και αυτά.

3
Τέλος

Προσθέτετε το μείγμα σιμιγδαλιού σταδιακά, λίγο λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.

4
Τέλος

Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη για 3-4 λ περίπου από την ώρα βρασμού.
Όταν κρυώσει η βάση του γλυκού την τρυπάτε σε αρκετά μέρη με μια οδοντογλυφίδα, για να απορροφήσει καλά το σιρόπι. Σιροπιάζετε με το καυτό σιρόπι τη κρύα βάση και το αφήνετε στην άκρη να απορροφήσει καλά το σιρόπι.

5
Τέλος

Για τη κρέμα:

Γεμίζετε με γάλα ένα φλιτζάνι τσαγιού κατά 3/4, προσθέτετε το κόρν φλάουρ το ανακατεύετε καλά να διαλυθεί και το αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρολίτσα μαζί με τη ζάχαρη και τα σιγοβράζετε, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη και να “κολλήσει” το γάλα στη βάση της κατσαρόλας.

6
Τέλος

Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά, προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα με το κόρν φλάουρ και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια πηχτή και λεία κρέμα. Αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια κουτάλα ρίχνετε την κρέμα πάνω από την σιροπιασμένη βάση. Στρώνετε ισομερώς την επιφάνεια η κόβετε σε κομμάτια και με ένα κορνέ στολίζετε όπως στη φωτογραφία και αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά η κρέμα. Μετά το πασπαλίζετε με κανέλα, και σερβίρετε.

προηγούμενο
Θεϊκό γαλακτομπούρεκο
επόμενο
Το πανέυκολο μπανόφι
προηγούμενο
Θεϊκό γαλακτομπούρεκο
επόμενο
Το πανέυκολο μπανόφι