0 0
Μπακλαβάς σοκολάτας

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για 1 ταψί 30x40 cm περίπου
1 κιλό έτοιμο φύλλο κρούστας
3 φλιτζάνια χοντροτριμμένη καρυδόψυχα
2 φλιτζάνια αμυγδαλόψυχα χοντροτριμμένη
¾ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια βούτυρο
½ φλιτζάνι φρυγανιά
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ½ φλιτζάνι κουβερτούρα, τριμμένη στην χοντρή μεριά του τρίφτη
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
½ ξυλάκι κανέλα
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Για την επικάλυψη
300 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο

Μπακλαβάς σοκολάτας

και ξηρους καρπους

Κουζίνα:

Δεν αντιστέκεσαι...

  • 01ω 25'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για 1 ταψί 30x40 cm περίπου

  • Για το σιρόπι

  • Για την επικάλυψη

Πληροφορίες

Share

Ο μπακλαβάς με σοκολάτα, είμαι σίγουρος πως θα τον αγαπήσετε.

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το βούτυρο.

2
Τέλος

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4-5 φύλλα κρούστας όπου έχουμε βουτυρώσει το πρώτο, το δεύτερο όχι, το τρίτο ναι, το τέταρτο όχι, το πέμπτο ναι. Απλώνουμε μία στρώση από τη γέμιση. Συνεχίζουμε πάλι με φύλλα και γέμιση με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Κόβουμε τα κομμάτια των φύλλων που περισσεύουν και καλύπτουμε με τα τελευταία φύλλα που έμειναν γυρίζοντας τις άκρες τους προς τα μέσα. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε μέχρι κάτω τον μπακλαβά σε ρόμβους και ραντίζουμε με το βούτυρο ζεστό.

3
Τέλος

Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 περίπου λεπτά μέχρι ο μπακλαβάς να ροδίσει. Τον σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 140-150 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμα.

4
Τέλος

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να χαμηλώσει η θερμοκρασία του.

5
Τέλος

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 8-10 λεπτά περίπου. Περιχύνουμε τον κρύο μπακλαβά με το καυτό σιρόπι και περιμένουμε να το απορροφήσει.

6
Τέλος

Για την επικάλυψη

Σε ένα κατσαρολάκι θερμαίνουμε ανακατεύοντας ελαφρά όλα τα υλικά της επικάλυψης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να προκύψει ένας ομογενής πολτός.
Αφού κρυώσει ο μπακλαβάς τον γλασάρουμε.

7
Τέλος

Βάζουμε το ταψί με τον μπακλαβά στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να πήξει καλά το γλάσο σοκολάτας και στη συνέχεια σερβίρουμε.

προηγούμενο
Μπανόφι
επόμενο
Φτερούγες μπάρμπεκιου
προηγούμενο
Μπανόφι
επόμενο
Φτερούγες μπάρμπεκιου