0 0
Φλωρεντίνες μπακλαβά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 3/4 φλιτζανιού αμύγδαλα
1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/4 κ.σ. τριμμένο γαρύφαλο
1/4 φλιτζανιού σταφίδες
1/4 φλιτζανιού ακατέργαστη ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού μέλι
1 ασπράδι αυγού
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
100 γρ. σκούρα σοκολάτα

Φλωρεντίνες μπακλαβά

με σοκολατα

Κουζίνα:

γεμάτες αρώματα

  • 35'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Έχει όλα τα αρώματα του μπακλαβά, είναι τραγανές και έχουν και σοκολάτα.

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C και τοποθετήστε σε ένα δίσκο ψησίματος λαδόκολλα.

2
Τέλος

Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα αμύγδαλα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες, την ζάχαρη, το μέλι, το ασπράδι και την 1 κουταλιά της σούπας λάδι.

3
Τέλος

Χωρίστε το μείγμα σε 12 μέρη. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να τα ξεχωρίσετε και να κρατήσετε το κυκλικό μοτίβο τους.

4
Τέλος

Ψήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στις άκρες και αφήστε να κρυώσουν στο δίσκο. Αφού κρυώσουν, αφαιρέστε απαλά και αφήστε στην άκρη.

5
Τέλος

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε με το λάδι.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα απλώνουμε την ganache πάνω στις φλωρεντίνες .

προηγούμενο
Τζατζίκι αβοκάντο
επόμενο
Kέικ ούζο πορτοκάλι
προηγούμενο
Τζατζίκι αβοκάντο
επόμενο
Kέικ ούζο πορτοκάλι