0 0
Kέικ ούζο πορτοκάλι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για το κέικ
3 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
180 ml ελαιόλαδο
60 ml Ούζο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. φιστίκι Αιγίνης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
80 γρ. βούτυρο
60 ml γάλα
2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
390 γρ. ζάχαρη άχνη

Kέικ ούζο πορτοκάλι

με γλασο βανιλιας

Κουζίνα:

το ούζο αλλιώς...

  • 01ω 00'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το κέικ

  • Για το γλάσο

Πληροφορίες

Share

Δοκιμάστε το κέικ σ’ αυτή την πραγματικά πρωτότυπη συνταγή.

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ 20 εκ. Αφηστε στην άκρη.

2
Τέλος

Σε ένα μίξερ χτύπηστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες και παχύ. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ούζο και το πορτοκάλι και συνεχίστε.

3
Τέλος

Στη συνέχεια βάλτε το αλεύρι, το φιστίκι και το μπέικιν πάουντερ.

4
Τέλος

Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήστε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το σουβλάκι που θα βάλετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέϊκ να κρυώσει εντελώς.

5
Τέλος

Για το γλάσο

Βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη άχνη, σε χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία.

6
Τέλος

Μόλις ομογενοποιηθούν συνεχίστε με τη ζάχαρη άχνη για άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνει παχύρευστο. Ρίξτε το πάνω από το κέικ και αφήστε το για 10-15 λεπτά πριν ρίξετε πάνω τρίμμα από φιστίκι.

προηγούμενο
Φλωρεντίνες μπακλαβά
επόμενο
Πάστα ελιάς
προηγούμενο
Φλωρεντίνες μπακλαβά
επόμενο
Πάστα ελιάς