Υλικά
-
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα, στο μπλέντερ
-
6 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας, λιωμένο
-
2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
-
2 φλιτζάνια καραμέλα, βρείτε συνταγή στο σάιτ ή αγοράστε dulce de leche
-
3-4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
-
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος σε σαντιγί ή φυτική κρέμα
-
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
σοκολάτα, για επικάλυψη
Πληροφορίες
Βήματα
1
Τέλος
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς. |
2
Τέλος
|
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το τριμμένο μπισκότο, το βούτυρο (ή το λάδι καρύδας) και τις 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου. Τοποθετήστε το μείγμα σε μια φόρμα 8 x 8 ιντσών. Μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να φρυγανιστούν, περίπου 8-10 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει. |
3
Τέλος
|
Τώρα απλώστε την καραμέλα ( dulce de leche) ομοιόμορφα πάνω στο ψημένο μπισκότο. Στρώστε τις μπανάνες πάνω από τη καραμέλα. |
4
Τέλος
|
Για την κρέμαΣε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε την κρέμα και τη βανίλια με μεσαία- υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές, 2-3 λεπτά. Απλώστε την κρέμα πάνω από τις μπανάνες. Καλύψτε με μια μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για μια νύχτα. |
5
Τέλος
|
Πριν το σερβίρετε τρίψτε σοκολάτα πάνω. |