0 0
Αθερίνα τηγανιτή με σταμναγκάθι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό αθερίνα
1 κιλό σταμναγκάθι ή ότι χόρτα σας αρέσουν, βρασμένα
ντοματίνια
Για τη σάλτσα
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. γλυκό μπούκοβο ή πικάντικο
200 γρ. ξινομυζήθρα
λίγο γάλα ή νερο εάν χρειαστεί
1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη

Αθερίνα τηγανιτή με σταμναγκάθι

και σάλτσα μυζήθρας

Κουζίνα:

διαφορετική πρόταση...

  • 20'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα

Πληροφορίες

Share

Μια συνταγή που εμπνέυστηκα σε μια από τις εκπομπές μου  στη εξοχή. Έχει χαρακτήρα από  την όμορφη Κρήτη μας.

Βήματα

1
Τέλος

Σε νερό με αλάτι που έχει ήδη πάρει βράση ρίχνουμε το σταμναγκάθι ή τα χορτα που έχουμε επιλέξει.
Αφήνουμε ένα με δύο λεπτά και σουρώνουμε σε κρύο νερό, αφήνουμε στην άκρη.

2
Τέλος

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και στη συνέχεια τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, σε περίπου ένα λεπτό ρίχνουμε την ξινομυζήθρα και ανακατέυουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Τότε ρίχνουμε και τα χόρτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, αλατίζουμε, προσθέτουμε όσο μπούκοβο θέλουμε και αφήνουμε στην άκρη.

3
Τέλος

Βάζουμε την αθερίνα σε ένα μπωλ, την αλατίζουμε, την αλευρώνουνε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

προηγούμενο
Αλευρόπιτα ή κασόπιτα
επόμενο
Αλμυρό κέικ με φέτα
προηγούμενο
Αλευρόπιτα ή κασόπιτα
επόμενο
Αλμυρό κέικ με φέτα