0 0
Τηγανητό ψάρι με πατάτες

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου ή πέρκας
150 γρ. αλεύρι μαλακό
50 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. μπύρα ξανθιά
αλάτι
2 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
6 κ.σ. γάλα
6 κ.σ. παγωμένο νερό
Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.σ. αγγλική μουστάρδα

Τηγανητό ψάρι με πατάτες

με φιλετα ψαριου και κουρκουτι μπυρας

Κουζίνα:

fish and chips

  • 30'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη μαρινάδα

Πληροφορίες

Share

Τηγανητό ψάρι με πατατές ή διαφορετικά όπως λένε οι άγγλοι fish and chips. Απολαύστε το!

Βήματα

1
Τέλος

Αναμιγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε με αυτή τα φιλέτα ψαριού. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

2
Τέλος

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

3
Τέλος

Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι.

4
Τέλος

Προσθέτουμε τη μπύρα και τους κρόκους χτυπημένους, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το γάλα.

5
Τέλος

Διπλώνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα αλευριού και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.

6
Τέλος

Αλευρώνουμε τα φιλέτα, τα βουτάμε στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

προηγούμενο
Σουφλέ αλλαντικών με ψωμί του τόστ
επόμενο
Μελιτζάνες με παρμεζάνα
προηγούμενο
Σουφλέ αλλαντικών με ψωμί του τόστ
επόμενο
Μελιτζάνες με παρμεζάνα