Υλικά
-
Για ένα κιλό μπακαλιάρο
-
Κουρκούτι μπύρας
-
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
-
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
-
Κουρκούτι ούζου
-
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
-
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
-
3-4 κουταλιές της σούπας Ούζο
Πληροφορίες
Η 25η Μαρτίου είναι η εθνική και θρησκευτική γιορτή αλλά και η γιορτή του μπακαλιάρου ταυτόχρονα, που έχει την τιμητική του. Βέβαια είναι ένας μεζές που κάλλιστα τρώγεται σε κάθε εποχή και ταιριάζει απίστευτα με μια παγωμένη ρετσίνα.
Βήματα
1
Τέλος
|
Για το κουρκούτι μπύραςΔιαλύεται μέσα στην μπύρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός). |
2
Τέλος
|
Για το κουρκούτι ούζουΔιαλύεται μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα. |
3
Τέλος
|
Για το τηγάνισμαΒουτάμε τα κομμάτια του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου στο κουρκούτι που έχουμε επιλέξει να φτιάξουμε και τηγανίζουμε σε μέτριο έως καυτό ελαιόλαδο . Τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρωμα και να γίνουν τραγανά . |