1 0
Μαγειρίτσα με μικρά κομμάτια αρνιού

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

40 ml ελαιόλαδο
1 κιλό αρνί (ανάμεικτο από σπάλα και μπούτι), χωρίς κόκαλα, σε μικρά κυβάκια (περίπου 1,5 εκ.)
1 μικρή εντεριά (περίπου 300 γρ.), καθαρισμένη, σε κομμάτια 3-4 εκ.
150 γρ. γλυκάδια, πλυμένα, ψιλοκομμένα
2 ματσάκια Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, κοπανισμένη
80 ml κρασί γλυκό (κατά προτίμηση λευκό)
1 μεγάλο μαρούλι, καθαρισμένο, κομμένο σε λωρίδες 2 εκ.
Τα φύλλα απο 10 κλαράκια δυόσμο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το αυγολέμονο
80 ml χυμό λεμονιού
2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1 κ.γ κάρι σε σκόνη

Μαγειρίτσα με μικρά κομμάτια αρνιού

εντερακια και καρυ

Κουζίνα:

η παράδοση το απαιτεί...

  • 02ω 30'
  • Για 8
  • Μέτρια

Υλικά

  • Για το αυγολέμονο

Πληροφορίες

Share

Οτιδήποτε έχει επικρατήσει σαν παράδοση, πέρα από γευστικό ή εθιμοτυπικό χαρακτήρα, έχει πάντα και έναν καλά μελετημένο σκοπό. Η μαγειρίτσα λοιπόν προετοιμάζει το έδαφος! Είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα… είναι στην ουσία μια γευστική «γέφυρα» ανάμεσα στην περίοδο της νηστείας και την επιστροφή στην κρεοφαγία.

Βήματα

1
Τέλος

Βάζουμε σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το αρνί, τα έντερα και τα γλυκάδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν.

2
Τέλος

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 6-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με κρασί, αλατοπιπερώνουμε και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 500 ml νερό.

3
Τέλος

Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

4
Τέλος

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνάτη φωτιά, προσθέτουμε τα μαρούλια και όταν πάρει βράση πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20 λεπτά.

5
Τέλος

Αν στο τέλος η σούπα μας χρειάζεται νερό, προσθέτουμε λίγο. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ζουμερό αλλά πηχτό. Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το δυόσμο και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο. Σβήνουμε τη φωτιά αλλα αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας.

6
Τέλος

Αυγολεμονο

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού και το κάρι.

7
Τέλος

Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός (ή στο μίξερ με το σύρμα) τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους, συνεχίζοντας απαλά το χτύπημα.

8
Τέλος

Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές από το ζουμί της κατσαρόλας, χτυπώντας το μείγμα συνέχεια, περιχύνουμε τη μαγειρίτσα, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού, αφήνουμε 5 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Πατσάς
επόμενο
Μπακαλιάρος τηγανητός
προηγούμενο
Πατσάς
επόμενο
Μπακαλιάρος τηγανητός