7 2
Πατσάς

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 αρνίσια ποδαράκια (κομμένα σε 2-3 κομμάτια)
1 κιλό αρνίσια έντερα ( προαιρετικά), καθαρισμένα, σε μικρά κομμάτια
1/2 κιλό αρνίσια κοιλιά (καλά καθαρισμένη)
4 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
60 ml λευκό ξίδι
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι

Πατσάς

με αρνι

Κουζίνα:

με μπόλικο μπούκοβο

  • 03ω 30'
  • Για 6
  • Μέτρια

Υλικά

Πληροφορίες

Share

‘Ενα πιάτο για μερακλήδες , φτιάξτε τον δικό σας καθαρό και πεντανόστιμο πατσά.

(Visited 30.410 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Χοντροκοπανίζουμε τις σκελίδες σκόρδου στο γουδί και τις βάζουμε σε ένα μπολάκι με το ξίδι. Τις αφήνουμε έτσι όση ώρα ετοιμάζουμε τον πατσά.

2
Τέλος

Βουτάμε για 2-3 δευτερόλεπτα τα ποδαράκια μέσα σε βραστό νερό. Προσοχή, δεν τα αφήνουμε μέσα στο βραστό νερο αλλά τα βγάζουμε αμέσως, γιατί διαφορετικά θα λιώσει το δέρμα τους. Στη συνέχεια αν πάνω στο δέρμα έχουν μείνει τρίχες, το καθαρίζουμε ξύνοντας το με ένα μαχαίρι με δοντάκια. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να τα καθαρίσουμε και να αποφύγουμε το καψάλισμα. Μετά τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.

3
Τέλος

Πλένουμε καλά και την κοιλιά, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τη ζεματίζουμε για 4-5 λεπτά. Η κοιλιά μετά το ζεμάτισμα θα σφίξει. Τη στραγγίζουμε, την ξεπλένουμε και την κόβουμε με ένα κοφτέρο μαχαίρι (ή ψαλίδι) σε μεγάλα κομμάτια. Αν πρόκειται να βάλουμε και τα έντερα, τα ζεματίζουμε κι αυτά για 2-3 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

4
Τέλος

Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα την κοιλιά μαζί με τα ποδαράκια, προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφτούν τα υλικά κατα 4-5 εκ. και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά.

5
Τέλος

Όταν αρχίσει να κοχλάζει, αρχίζουμε το ξάφρισμα με μια κουτάλα μέχρι να σταματήσει να βγαίνει αφρός. Τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρεύουμε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 1 1/2 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας γύρω από τα ποδαράκια και η κοιλιά.

6
Τέλος

Περίπου μισή ώρα πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τα έντερα (αν βάλουμε). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

7
Τέλος

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κρεατικά σε μια πιατέλα, σουρώνουμε το ζωμό, μη τυχόν έχουν μείνει κοκαλάκια και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

8
Τέλος

Ψιλοκόβουμε το κρέας άπο τα πόδια, επίσης ψιλοκόβουμε και τα άλλα υλικά και τα ρίχνουμε όλα μέσα στο ζωμό. Ανακατεύουμε και αλατίζουμε.

9
Τέλος

Σερβίρουμε τον πατσά στα πιάτα προσθέτοντας από 1/2 κουταλιά της σούπας σκορδόξιδο. Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και σερβίρουμε.

προηγούμενο
Λουκουμάδες
επόμενο
Μαγειρίτσα με μικρά κομμάτια αρνιού
προηγούμενο
Λουκουμάδες
επόμενο
Μαγειρίτσα με μικρά κομμάτια αρνιού