0 0
Μανιταρόσουπα με πτισάνη (αρχαία σπορά κριθαριού )και λαχανικά

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα της αρεσκείας μας (πορτομπέλο, βασιλομανίταρα ,λεντινούλες ,λευκά , πλευρώτους κτλ.), σκουπισμένα με νωπό πανί και κομμένα σε κομμάτια
3 -4 κ.σ. βούτυρο ανάμεικτο με ελαιολαδο
1 κρεμμύδι ξερό και ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1/2 φλιτζάνι πτισάνη ή κριθάρι (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου), καλά ξεπλυμένα
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μανιταρόσουπα με πτισάνη (αρχαία σπορά κριθαριού )και λαχανικά

και φρεσκο θυμαρι

Κουζίνα:

αληθινή σούπα

  • 01ω 05'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Πάμε να κάνουμε μια αληθινή σούπα ενέργειας στην οποία πλήν των μανιταριών θα προσθέσετε είτε πτισάνη απο το Δίλοφο Φαρσάλων (Αγρόκτημα Αντωνόπουλου), είτε κριθάρι.

Βήματα

1
Τέλος

Σε μια βαθειά κατσαρόλα της σούπας λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι αρχικά και μετά το φρέσκο σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα . Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα για αρκετή ώρα .

2
Τέλος

Ρίχνουμε το σκόρδο το καρότο και ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κριθάρι ή την πτισάνη, τον ζωμό, το θυμάρι και λίγο αλάτι ακόμα. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το κριθάρι ή η πτισάνη να μαλακώσει.

3
Τέλος

Πριν σερβίρουμε δοκιμάζουμε στο αλάτι και ψιλοκόβουμε μαϊντανό .

προηγούμενο
Μοσχαρίσια “ταλιάτα”
επόμενο
Καριόκες
προηγούμενο
Μοσχαρίσια “ταλιάτα”
επόμενο
Καριόκες