0 0
Φιλέτα ψαριού τηγανιτά με σάλτσα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

2½ φλιτζάνια κομμένα σε λεπτές φέτες φρέσκα κρεμμυδάκια (2 ματσάκια)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
¼ φλιτζάνι ηλιέλαιο
1½ κουταλιά ελαφριά σάλτσα σόγιας
¾ κ.γ. ξίδι σέρι ή μηλόξιδο
¾ κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα - προαιρετικά
Τηγανίστε ψάρια:
2 μεγάλα φιλέτα ψαριού
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι (ανάλογα με το πόσα φιλέτα κάνετε)
Αλάτι και πιπέρι

Φιλέτα ψαριού τηγανιτά με σάλτσα

κρεμμυδι τζιντζερ

Κουζίνα:

ψαρια τηγανίζω

  • 25'
  • Για 2
  • Εύκολη

Υλικά

  • Τηγανίστε ψάρια:

Πληροφορίες

Share

Το τζίντζερ, η αλλιώς πιπερόριζα, θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως. Ιδιαίτερα στην Ασία, αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής, επειδή βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.Η πιπερόριζα ή τζιντζερ, προέρχεται από ένα ποώδες πολυετές φυτό, που  ονομάζεται Zingiber officinalis και ανήκει στην οικογένεια Zingiberaceae, την ίδια δηλαδή όπου ανήκει και το κάρδαμο, η galanga και ο κουρκουμάς. Βάλτε το στην μαγειρική σας και στην ζωή σας όπως και εμείς.

(Visited 272 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για την σάλτσα

Ενσωματώστε το κρεμμύδι το τζίντζερ το λάδι τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε περισσότερο αλάτι, αν νομίζετε ότι χρειάζεται.

2
Τέλος

Για το τηγάνισμα

Ζεσταίνετε το ελαιόλάδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα ψάρια σας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά (γυρίζοντας μία φορά) μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

3
Τέλος

Σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα κρεμμύδι τζίντζερ και φέτες λεμόνι.

προηγούμενο
Σπασμένες ψητές πατάτες
επόμενο
Κοτόπουλο με χοιρινά λουκάνικα στο φούρνο
προηγούμενο
Σπασμένες ψητές πατάτες
επόμενο
Κοτόπουλο με χοιρινά λουκάνικα στο φούρνο