Υλικά
-
12 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
-
6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή πάριζα
-
12 φέτες ένταμ
-
1/2 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
-
1/2 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
-
2-3 αυγά
-
1 ½ φλιτζάνι γάλα
-
1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
-
βούτυρο για το βουτύρωμα του ταψιού
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πληροφορίες
Κλασικό και λατρεμένο σουφλέ με ψωμί του τόστ μικρών και μεγάλων… αλλά κυρίως εύκολο στην παρασκευή του.
Βήματα
1
Τέλος
|
Βουτυρώνουμε ένα κεραμικό ταψί ή πυρέξ και πασπαλίζουμε τον πάτο του με την τριμμένη φρυγανιά. Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες του τοστ από τη μεριά. |
2
Τέλος
|
Τοποθετούμε τις μισές φέτες του τοστ στο ταψί με την βουτυρωμένη μεριά προς τα πάνω. Τις καλύπτουμε με τις μισές φέτες ένταμ και από πάνω απλώνουμε το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα. Πασπαλίζουμε με το μισό γκούντα, το μισό κασέρι και λίγο πιπέρι. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες τοστ, φέτες ενταμ και το υπόλοιπο κασέρι και γκούντα. |
3
Τέλος
|
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε πιπέρι και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί. Το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. |
4
Τέλος
|
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και ψήνουμε στον φούρνο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Σερβίρεται ζεστό. |