0 0
Σουφλέ αλλαντικών με ψωμί του τόστ

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

12 φέτες ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα
6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή πάριζα
12 φέτες ένταμ
1/2 φλιτζάνι γκούντα τριμμένο
1/2 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
2-3 αυγά
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
βούτυρο για το βουτύρωμα του ταψιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σουφλέ αλλαντικών με ψωμί του τόστ

και τυρια

Κουζίνα:

δεν θα μείνει ψίχουλο

  • 01ω 05'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Κλασικό και λατρεμένο σουφλέ με ψωμί του τόστ μικρών και μεγάλων… αλλά κυρίως εύκολο στην παρασκευή του.

Βήματα

1
Τέλος

Βουτυρώνουμε ένα κεραμικό ταψί ή πυρέξ και πασπαλίζουμε τον πάτο του με την τριμμένη φρυγανιά. Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες του τοστ από τη μεριά.

2
Τέλος

Τοποθετούμε τις μισές φέτες του τοστ στο ταψί με την βουτυρωμένη μεριά προς τα πάνω. Τις καλύπτουμε με τις μισές φέτες ένταμ και από πάνω απλώνουμε το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα. Πασπαλίζουμε με το μισό γκούντα, το μισό κασέρι και λίγο πιπέρι. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες τοστ, φέτες ενταμ και το υπόλοιπο κασέρι και γκούντα.

3
Τέλος

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε πιπέρι και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί. Το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

4
Τέλος

Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και ψήνουμε στον φούρνο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Σερβίρεται ζεστό.

προηγούμενο
Σάντουιτς με ψητό χοιρινό
επόμενο
Τηγανητό ψάρι με πατάτες
προηγούμενο
Σάντουιτς με ψητό χοιρινό
επόμενο
Τηγανητό ψάρι με πατάτες