0 0
Μελιτζάνες με παρμεζάνα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

4 μελιτζάνες
ημίχοντρο αλάτι
ηλιέλαιο
ελαιόλαδο
400 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
60 γρ. Παρμεζάνα
Για τη σάλτσα ντομάτας
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες κονκασέ
2 κ.σ. πολτό ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλιτζανιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Μελιτζάνες με παρμεζάνα

και μοτσαρελα

Κουζίνα:

λατρεμένο

  • 50'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για τη σάλτσα ντομάτας

Πληροφορίες

Share

Ένα φαγητό πειρασμός με ιταλικές επιρροές.

Βήματα

1
Τέλος

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και αλατίζουμε με ημίχοντρο αλάτι. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν για περίπου 30 λεπτά, τις ξεπλένουμε από το αλάτι και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

2
Τέλος

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού.

3
Τέλος

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες, τρίβουμε τη παρμεζάνα και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.

4
Τέλος

Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε ηλιέλαιο και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

5
Τέλος

Φτιάχνουμε τη σάλτσα

Αφήνουμε την κατσαρόλα μας να ζεσταθεί και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από ένα λεπτό την ντομάτα, τον πολτό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρουν βράση για 2 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε και τον βασιλικό.

6
Τέλος

Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ταψί, από πάνω στρώνουμε τη μοτσαρέλα, σκεπάζουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

προηγούμενο
Τηγανητό ψάρι με πατάτες
επόμενο
Σαλάτα Ολιβιέ (Η αυθεντική ρωσική σαλάτα)
προηγούμενο
Τηγανητό ψάρι με πατάτες
επόμενο
Σαλάτα Ολιβιέ (Η αυθεντική ρωσική σαλάτα)