0 1
Αλμυρό κέικ με φέτα

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. φέτα χοντροκομμένη
1/3 φλιτζανιού ελιές, κομμένες σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη του καρότου
2-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι

Αλμυρό κέικ με φέτα

και κολοκυθι

Κουζίνα:

ώρα για σνάκ

  • 01ω 00'
  • Για 4
  • Εύκολη

Υλικά

Πληροφορίες

Share

Μια διαφορετική πρόταση που εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

(Visited 3.212 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, τα αλατίζουμε λίγο και τα τρίβουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να μαραθούν λίγο.

2
Τέλος

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ τα αυγά και το γάλα και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις ελιές, τη φέτα, τη γραβιέρα και το περιεχόμενο του μπολ με τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο νερό.

3
Τέλος

Αδειάζουμε το δουλεμένο μείγμα του κέικ σε μία βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Αν μας ψηθεί γρήγορα απ'έξω και μέσα χρειάζεται ακόμη ψήσιμο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για λίγο ακόμη.

προηγούμενο
Αθερίνα τηγανιτή με σταμναγκάθι
επόμενο
Πίτσα με ρόκα μοτσαρέλα
προηγούμενο
Αθερίνα τηγανιτή με σταμναγκάθι
επόμενο
Πίτσα με ρόκα μοτσαρέλα