0 0
Κέικ με πορτοκάλι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

Για το κέικ
600 γρ. πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. αμύγδαλα
1 1/2 κ.γ. φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου, τριμμένα (προαιρετικά )
Για το σιρόπι
600 γρ. πορτοκάλια γλυκά
100 γρ. ζάχαρη
125 ml νερό
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού (προαιρετικά)
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Κέικ με πορτοκάλι

με σιροπι πορτοκαλιου

Κουζίνα:

το κέικ του χειμώνα...

  • 01ω 05'
  • Για 6
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το κέικ

  • Για το σιρόπι

Πληροφορίες

Share

Αρωματικό και χειμωνιάτικο κέικ πορτοκαλιού για να το απολαύσετε με το ζεστό  σας τσάι και  όχι μόνο.

(Visited 4.520 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Για το κέικ

Βάλτε τα πορτοκάλια σε κρύο νερό και λίγο αλάτι. Σκεπάστε την κατσαρόλα και φέρτε σε βρασμό. Βράστε για 1 1/2 ώρα ή έως ότου τα πορτοκάλια είναι τρυφερά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

2
Τέλος

Κόψτε τα πορτοκάλια και πετάξτε τα άκρα τους. Αφαιρέστε τους περιττούς χυμούς και περάστε τα από το μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα ωραίο πουρέ.

3
Τέλος

Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει ένα μίγμα παχύ και κρεμώδες. Ανακατέψτε το μίγμα των αυγών στον πουρέ πορτοκαλιού και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ.

4
Τέλος

Διπλώστε τα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι και το δενδρολίβανο. Προσθέστε το μίγμα σε μια φόρμα.

5
Τέλος

Ψήστε το κέικ για 1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρό το ξυλάκι που μπαίνει στο κέντρο του κέικ. Βάλτε το κέικ σε ταψί για 45 λεπτά πριν το σερβίρετε να κρυώσει.

6
Τέλος

Για το σιρόπι

Αφαιρέστε τη φλούδα από ένα πορτοκάλι σε λεπτές λωρίδες (φλούδες ) και πάρτε και το χυμό από όλα τα πορτοκάλια.

7
Τέλος

Τοποθετήστε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε χωρίς να βράσετε μέχρι να διαλύσει η ζάχαρη.

8
Τέλος

Προσθέστε τις φλούδες και τα κλαδάκια δεντρολίβανου και φέρτε σε βρασμό. Βράζετε για 5 λεπτά, μέχρι να σιγοβράσει το σιρόπι. Αφαιρέστε, προσθέστε λικέρ εάν χρησιμοποιήσετε και σερβίρετε.

προηγούμενο
Εκμέκ
επόμενο
Cookies διπλής σοκολάτας – double chocolate
προηγούμενο
Εκμέκ
επόμενο
Cookies διπλής σοκολάτας – double chocolate