1 0
Κέικ γιαούρτι με γλάσο λεμόνι

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Υλικά

3/4 του φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Ξύσμα ενός λεμονιού
1/4 του φλ. χυμό φρεσκοστυμμένο λεμόνι
1 φλ. πλήρες σε λιπαρά γιαούρτι
1 φλ. ζάχαρη άχνη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
3-4 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Για το γλάσο :
1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη
½ φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. χυμό λεμονιού (επιπλέον εάν χρειαστεί)
Φυστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Κέικ γιαούρτι με γλάσο λεμόνι

και παπαρουνόσπορο

Κουζίνα:

κείκ για όλους

  • 01ω 00'
  • Για 8
  • Εύκολη

Υλικά

  • Για το γλάσο :

Πληροφορίες

Share

Γλάσο λεμόνι , παπαρουνόσπορος ,και νόστιμο και θρεπτικό και ναι τα έχει όλα έτσι ώστε να σας εντυπωσιάσει.

(Visited 1.397 times, 1 visits today)

Βήματα

1
Τέλος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς

2
Τέλος

Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ ή βουτυρώνουμε και πουδράρουμε με αλεύρι.

3
Τέλος

Σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας ένα σύρμα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, το γιαούρτι και τη ζάχαρη έως ότου ομογενοποιηθούν.

4
Τέλος

Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε τα στο μπολ με τα υγρά στοιχεία. Προσθέστε τον παπαρουνόσπορο.

5
Τέλος

Αδειάστε στην φόρμα του κέικ σας και ψήστε για 40 - 45 λεπτά και όταν βάλετε ένα ξυλάκι από ένα σουβλάκι ή ένα μαχαίρι στο παχύτερο μέρος και βγαίνει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο.

6
Τέλος

Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε.

7
Τέλος

Για να κάνετε το γλάσο , ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να πάρετε μια επιθυμητή συνοχή. Πρέπει να είναι αρκετά ρευστό.
Προσθέστε μερικές σταγόνες επιπλέον χυμό λεμονιού εάν χρειαστεί.

προηγούμενο
Καπουτσίνο με αφρόγαλο τριαντάφυλλο
επόμενο
Σίζαρ η άλλη εκδοχή
προηγούμενο
Καπουτσίνο με αφρόγαλο τριαντάφυλλο
επόμενο
Σίζαρ η άλλη εκδοχή